les cortines

El poder de les cortines en la decoració d’una habitació

El poder de les cortines en la decoració d’una habitació

Les cortines són elements determinants en la decoració d’una habitació. D’elles depenen: l’entrada de llum i calor a l’interior; la creació d’un ambient propici per al descans o la realització d’una activitat, o simplement crear un espai agradable.

Així doncs, quan estiguem decorant una habitació no hem de subestimar el poder de les cortines; doncs pot canviar completament l’aspecte del nostre habitatge. I és que, per exemple, si una habitació és molt petita i col·loquem unes cortines molt llargues i barroques (amb teixits pesats i ocupant molt espai dels laterals de les finestres) possiblement l’estada semblarà encara més petita del que realment és.  Això es traduieix en, percebre molts elements en pocs metres quadrats ens dóna la sensació de que no hi ha llocs lliures; que tot és més petit del que realment resulta ser.

 

En aquests casos, per exemple, el millor és col·locar unes cortines senzilles, de colors clars, i si pot ser fins a on arriba la finestra. Així doncs, si la finestra arriba fins a la meitat de la paret, la cortina hauria d’ocupar aquest mateix espai; no més. Així deixem llocs lliures a la visió i recolzem la sensació d’amplitud.

 

les cortines

Cortines per a espais amb característiques singulars.

Un exemple del poder de les cortines en la decoració d’una habitació està relacionat amb el tipus de teixit que escollim per a la mateixa. Si seleccionem un teixit molt gruixut, no deixarà passar la llum, la qual cosa es traduirà en un entorn fosc i poc apetecible. Si, per contra, escollim un teixit vaporós, de colors clars, que deixi passar la llum a través d’ell, l’estada apareixerà plena de claredat, la qual cosa es tradueix en un esclat d’energia i en una invitació a romandre en el seu interior.

Un altre cas més de la importància de les cortines en la decoració de la nostra llar és aquell que s’empra per cobrir finestres que són curtes, amples o una combinació de tots dos aspectes. En aquest cas es tracta de considerar diverses alternatives escollint aquella que més ens agradi. Així, cal tenir en compte la zona en la qual es pengen les cortines, la quantitat de tela que es va a necessitar, i, per descomptat, les nostres preferències.

Quan les finestres són amples i curtes, l’opció més viable pansa per emprar cortines que siguin més altes que els marcs de la finestra. Començant en el sostre i arribant fins al sòl es crea l’efecte que les finestres són més altes del que realment són, i sembla l’habitació molt més gran.

En cas que les finestres que volem cobrir siguin les finestres amples es col·loquen sovint per capturar una vista espectacular. En aquests casos pot usar les cortines per minimitzar la interferència de massa llum.

En Pujades i Martí som especialistes en cortines, per aquest motiu puguem ajudar-te a confeccionar els dissenys de les cortines de la teva llar. A més, estem al dia de totes les novetats que es llancen al mercat, la qual cosa ens col·loca a l’avantguarda d’altres comerços del sector. Així doncs, si estàs pensant a decorar o redecorar la teva llar no dubtis a acudir a les nostres instal·lacions. Nosaltres t’ajudarem a escollir adequadament.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *