Cortinas creativas

Cortines creatives

Cortines creatives

Les cortines creatives estan de moda. I és que la llar ja no s’entén com un espai monòton en el qual es col·loquen elements sense criteris; tot el contrari. Ara les cortines, la roba de llit, els complements i tot quant conforma el nostre habitatge és sotmès a un estudi o a un equilibri en el qual res és fortuït.

Cortines creatives: ¿Què són?

Les cortines creatives són aquelles que destaquen de la resta per la seva originalitat. De vegades aquesta singularitat prové del tipus de teixit que s’ha emprat en la seva confecció; unes altres, en el tipus de cort que s’ha realitzat de la tela, en la forma en què es recull, en la barra que s’ha emprat, etc.
El cas és que aquest tipus de cortina persegueix, sobretot: sorprendre, donant un aire original a l’estada. Mostra de la personalitat dels qui resideixen en aquest espai.

 

Algunes d’aquestes solucions són:

  • Cortines de dues o més colors que es combinen entrellaçant-se entre si en la part superior del sistema. Es tracta d’una cortina composta per diverses peces de tela de dues o més colors llisos, que es combinen entre si formant ones o plecs entre si. Aconsegueixen un efecte visual de nus sense fi molt curiosa i atractiu.
  • Similar al cas anterior és la cortina que es compon de quatre o cinc potes de colors diferents. El que aporta lluminositat i dinamisme a l’estada. Això sí, correm el perill de convertir-nos en un mostrari de cortinaje. Per evitar-ho, el millor és que totes les potes siguin del mateix teixit i que l’única cosa que canviï sigui el color amb el qual han estat tintades. Aquesta solució és molt apropiada per a les cambres dels més petits de la llar.

Cortines creatives
Cortines que imiten banderoles o guirnaldes. Es tracta de cortines que tenen un dibuix original que podem retallar formant banderoles que distribuirem a manera de garlanda d’un extrem a un altre de la part superior de la mateixa, la que es distribueix en la barra de cortina.
Cortines que cobreixen la finestra des de diferents laterals. En aquest cas la proposta és confeccionar dues peces de cortina iguals però recollint, cadascuna d’elles, des d’un lateral diferent. És a dir, una quedarà en la part esquerra i una altra en la part dreta de la finestra. D’aquesta manera aconseguirem un encreuament en la part superior i central de la finestra que cridarà l’atenció de tots els visitants.
Aplicacions de color sobre cortines llises neutres. Es tracta de cortines de cort rectangular o quadrat, sobre les quals apliquem peces de colors d’altres teixits amb textures diferents. D’aquesta manera aconseguirem trencar la seva monotonia i fer-les molt més atractives. Una variant d’aquestes cortines és l’acabat de les vores de la cortina, sobre el qual podem cosir borles, cintes, i tot tipus d’adorn de merceria.

Les cortines creatives no són un recurs exclusiu dels habitatges particulars; també podem trobar-les en locals comercials i fins i tot en despatxos professionals d’activitats tan destrossadores com els estudis de disseny.

Si desitgen dur a terme unes cortines creatives o tens una idea original que desitjaries materialitzar en forma de cortina, no dubtis a acostar-te a Pujadas i Martí, son els fabricants que compten amb les millors solucions del mercat. Oferint, a més, les principals novetats del sector i l’assessorament especialitzat d’experts que tenen una gran experiència en el sector del cortinaje.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *