cortinas para salones

Cortines per a salons, treu-li el màxim rendiment

Les cortines per a salons són elements decoratius de gran importància. I és que en aquest lloc solem passar bona part del dia, la qual cosa implica que ha de ser un espai agradable, en el qual hi hagi molta llum i on puguem crear un ambient casolà.

En Pujadas y Martí som conscients de tot això, per aquest motiu ens esforcem a oferir-te les millors solucions per a les cortines del teu saló. Per aquest motiu fins i tot hàgim elaborat el següent article en el qual desitgem compartir amb tu alguns suggeriments en el que a cortines per a salons es refereix.

 

Cortines per a salons

Les cortines per a salons que podem trobar en el mercat són molt diverses. Principalment perquè la seva grandària i estil dependrà en bona mesura de la finestra o finestres que ha de cobrir. Així doncs, encara que normalment pensem en cortines de gran grandària que cobreixen gairebé tota la paret, la veritat és que podem trobar-nos el cas que les finestres del saló es concretin en una grandària mitjana i que se centri en un racó de l’habitació, la qual cosa implica altres necessitats en el que a cortinatge es refereix.
Una vegada que sabem la grandària de la cortina, un altre aspecte que hem de tenir en compte és el llarg que volem donar-li. I és que en l’actualitat que sobre tela en la part baixa és la tendència. El que no significa que sigui obligatori; tot el contrari, és una opció més. Recorda que el llarg dependrà també de l’altura a la qual vulguis col·locar la barra o riel de la cortina. En l’actualitat hi ha una tendència que aposta per posar-la en l’extrem superior, molt prop del sostre. El que implica una cortina molt més llarga de l’habitual.

 

cortinas para salones

 

La llum i les cortines del saló

Un altre aspecte important és l’entrada de llum que hi hagi en l’estada. Hi ha llocs en els quals les finestres suporten moltes hores de llum i és necessari comptar amb cortines opaques o mitjanament gruixudes que parin aquesta fogonada des de primera hora de la tarda. Altres salons, no obstant això, reben poca llum i això fa que sigui necessari comptar amb cortines translúcides, que deixin passar una gran quantitat de llum.

Important és triar adequadament el color dels salons i el teixit amb el qual donarem forma a la nostra cortina de saló. Per als llocs en els quals es vol fomentar l’entrada de la llum i el seu repartiment en l’estada, el millor és optar per teixits naturals com el cotó, la seda i el lli. I per a ambients diferents teixits més gruixuts o materials més moderns com el brocat, el vellut o les lonetas.
En qualsevol dels casos has de partir de la idea que la cortina forma part de la decoració del saló, per la qual cosa si has triat un estil platjer, col·locar unes cortines de vellut semblarà un pastiche. I si et decantes per la seda i la cortina rep molt sol, no durarà molt temps.

En aquest mateix sentit cal valorar la presència dels colors. Paleta que has de combinar i contrastar amb les tonalitats dels mobles que ja posseeixis.

Si ets de les quals canvies de gust amb certa freqüència o t’agrada donar un aire nou al saló cada cert temps, no et preocupis; les cortines reversibles són la teva millor opció. Són especialment interessants les que combinen estampats per una cara i acabats llisos per l’altra.
També pots optar per posar-li cabecero o no; i que aquest sigui del mateix color i teixit o d’un altre completament diferent. Aquí el millor és deixar volar la imaginació.
En Pujadas y Martí  som especialistes en cortines per a salons, per la qual cosa si vols canviar o vestir la teva llar, no el dubtis i veuen a visitar-nos. Podrem ajudar-te a definir el teu projecte o a realitzar-lo en les millors condicions possibles. I és que portem molts anys treballant en aquest àmbit i és un sector que no té secrets per a nosaltres.
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *