El feng shui y las cortinas en el hogar

El Feng shui i les cortines en la llar

FENG SHUI COM A ENERGIA POSITIVA

El Feng shui i les cortines guarden una estreta relació entre ells. De fet, formen part imprescindible de la circulació d’energia en l’habitatge.

Per això, segons Feng shui filosofia oriental, les cortines han de confeccionar-se en el teixit i la forma adequada atenent a la forma de l’estada o a l’orientació que presenta a l’interior de l’habitatge.

Així, hem de tenir en compte els següents aspectes de les nostres cortines per promoure l’energia positiva en tots els racons de la nostra llar:

 1. El llarg de les cortines ha d’arribar fins al sòl. D’aquesta manera es promou el creixement personal.
 2. Hem d’escollir cortines lleugeres per promoure l’entrada de llum en l’entrada de el habitatge. Això sempre ha de realitzar-se durant el dia, per omplir-nos d’energia positiva.
  Si les nostres finestres es troben prop d’edificis amb elements angulosos, hem de seleccionar cortines gruixudes, pesades i tupidas, que ens protegeixin de l’agressivitat.
 3. El disseny de les cortines ha de permetre’ns la recollida lateral o superior de les cortines durant el dia, per permetre la renovació de l’aire i l’entrada d’energia positiva en l’estada.
 4. Per escollir el color de les cortines és necessari conèixer abans l’orientació de l’habitació en la qual es van a instal·lar.
  Per exemple, per a les habitacions que se situen en la coordenada oest, les cortines blanques són el color apropiat.
  Si l’habitació se situa a la zona aquest, el millor és el color marró.
  Per a aquelles que es troben orientades cap al nord, el millor color és el blau. Amb l’elecció d’un color o un altre estem apostant per reforçar l’energia personal .
  En tots els casos, a més, es dóna prioritat als coloreixis pastissos o clars sobre els intensos, ja que s’identifiquen com a talladors d’energia.
  Així doncs, perquè les nostres cortines segueixin els preceptes del Feng Shui han de ser de colors: verds (el creixement personal i l’expansió); el blau (la tranquil·litat i els sentiments tranquils); el blanc (purifica); o el groc ( energia); entre uns altres.
 5. El tall que han de tenir les cortines també ve definit per l’orientació de l’estada.
  Així, per exemple, les habitacions circulars , han de comptar amb cortines ondades i estar recollides.
  Per contra, les habitacions que situen a la zona sud s’identifica amb el foc, per la qual cosa el seu tall ha de simular als triangles per estar d’acord amb aquest estat d’energia.
 6. L’activitat que es desenvolupi en una estada també influeix en el color i disseny de la mateixa.
  Per exemple, les cortines que s’instal·lin en  salons han de ser de color groc ja que propicien l’optimisme i intel·ligència.
  No obstant això, aquest color està vetat per a dormitoris, on el que es persegueix és el descans.
  També podem optar pel marró , ja que es tracta d’un color que potencia les relacions personals entre els habitants de l’habitatge.
  Si, per contra, busquem un color per a les cortines d’una oficina, el Feng shui assenyala el gris com la millor opció.
  I és que aquest color s’identifica amb la serietat i la sobrietat.

Feng shui

En Pujadas i Marti tenim totes les solucions perquè el teu habitatge es converteix en un espai de Feng shui.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *