Cortines per a cases en Barcelona

Les cortines són una de les millors formes possibles de vestir les nostres finestres. En col·locar cortines a les nostres habitacions no només aconseguim que les finestres llueixin més boniques sinó que a més podem regular la llum que accedeix a les nostres habitacions. Moltes persones no presten atenció a aquest tipus de complement per a la llar però això és un error bastant important, ja que les cortines són un dels elements decoratius més importants a casa nostra. Al llarg d’aquest article reflexionarem sobre aquest complement de la llar analitzant la seva evolució al llarg del temps i les últimes tendències.

Evolució de les cortines

Les cortines existeixen des de fa diversos segles. Quan aquestes van començar a ser utilitzades no ho feien com un objecte decoratiu sinó com un element protector. Les cortines servien per aconseguir intimitat i per protegir del fred.
En època medieval trobem que les cortines eren enteses com un objecte aïllant del fred. No va ser fins al renaixement quan les cortines van començar a entendre com un adorn i durant el barroc el paper decoratiu i escenogràfic dels cortinatges es va afermar.
Des d’aquesta època fins avui hem observat com les cortines començaven a inundar tots els ambients que s’ho podien permetre.

cortines en barcelonaEn aquella època les cortines eren una cosa bastant car i que poques famílies es podien permetre pel que eren un signe de luxe i ostentació.

A mesura que la història avançava els nous tèxtils molt més barats van permetre que totes les llars tinguessin accés a les botigues.

Avui en dia, en ple segle XXI, les cortines són un dels elements més habituals a casa nostra. Actualment podem comprar cortines en negocis especialitzats per un preu molt assequible.

A més el que trobem avui en dia són cortines elaborades amb materials molt lleugers que ens permeten filtrar la llum.

Aquesta innovació no respon únicament al descobriment de nous tèxtils sinó que ara ja no necessitem protegir-nos del fred pel qual han abandonat els tèxtils més gruixuts i pesats.

Tendències en cortines

Ara com ara l’oferta de cortines és molt àmplia. Això ens permet seleccionar el material i els dissenys que millor encaixin en la nostra decoració.

No obstant això, tal com passa en totes les èpoques, hi ha unes tendències que marquen, en certa mesura, el que està més de moda:

Colors: els colors més atrevits estan molt de moda. Aquesta temporada trobem cortines en verd llimes, blaus i grocs.El que es tracta d’aconseguir amb aquest tipus de colors és donar-li una major calidesa a les nostres llars alhora que els donem un toc de modernitat. A més aquest tipus de colors encaixen a la perfecció amb els mobles marrons i negres de les nostres habitacions donant aquest toc de vitalitat que, de vegades, necessiten.

Estampats: els estampats són els grans protagonistes d’aquesta temporada. Trobem molt colorit amb impresos de tota mena. Per descomptat aquest tipus de cortines són una mica més difícils d’encaixar en les habitacions, ja que presenten més colors que cal combinar però l’esforç realment val la pena, ja que l’acabat sol ser espectacular.
Tipus de cortines: hi ha molts tipus de cortines i encara que tots ells són molt populars observem com en els últims temps s’ha posat molt de moda els panells japonesos. Aquest tipus de cortina és molt elegant i senzilla i permet atorgar tot el protagonisme a l’estada, de manera que es genera una gran sensació d’amplitud.

 cortines tipus panell japonés

Triar cortines per a la teva llar

A l’hora de triar cortines per a la teva casa has de tenir en compte diversos aspectes. El primer d’ells és observar la forma de la finestra que vols cobrir.

En funció de la seva grandària, forma i quantitat de llum que rep al llarg del dia veurà que alguns tipus de cortines resulten més adequats que altres.

També has de tenir en compte el color i textura de les parets, el sostre i els mobles. Tampoc has de oblidar-te dels elements decoratius com els quadres o les làmpades.

Pren-te el teu temps per prendre la decisió i visita diverses botigues especialitzades. Recorda que vas a utilitzar aquestes cortines durant molt temps pel qual convé que prenguis la decisió amb calma i estiguis segur / a del que vols.