Cortines per a oficines a Barcelona

Les cortines són uns complements imprescindibles en tots els espais.

Encara que normalment solem vincular aquest tipus d’articles a les nostres llars no cal oblidar que són un accessori que trobem en molts altres ambients com restaurants, negocis i, per descomptat, a les oficines.

Triar cortines per a oficines és una tasca força important.Cal destacar que el paper d’aquests objectes no és merament decoratiu sinó que és una cosa molt funcional.

Mitjançant l’ús de cortines no només vestim les nostres finestres sinó que a més regulem la quantitat de llum que entra a través d’ella i aquest aspecte és de vital importància en una oficina.Proyecto-Escola-oficial-d'Idiomes-Hospitalet02

És cert que en una oficina la major part de les vegades es tractarà d’utilitzar la llum natural sempre que es pugui ja que és molt més agradable per a les persones que la llum artificial alhora que s’estalvia en despesa d’electricitat.

No obstant això en ocasions la llum del sol molt directa pot molestar les persones i evitar que compleixin correctament amb el seu treball i és, precisament, en aquest punt en el qual el paper de les cortines cobra gran importància.

A més no hem d’oblidar que de vegades les cortines no només s’utilitzen en les finestres per filtrar la llum sinó que també poden ser utilitzades per separar ambients entre sales com despatxos o sales de reunions.

Tipus de cortines per a oficines

Tot i que la varietat de cortines en el mercat és molt àmplia normalment en les oficines actuals solem trobar, únicament, tres tipus d’elles.

Aquest fet respon a que a les oficines se solen col·locar objectes molt funcionals. Mitjançant l’ús d’aquests tres tipus de cortines es tracta d’aconseguir l’objectiu de regular la quantitat de llum a través d’uns objectes el manteniment sigui mínim.

cortina vertical01D’aquesta manera s’aposta per les cortines més pràctiques i que menys atenció requereixin a l’hora de netejar o manipular.

• Cortines plisades o estors:

Les cortines plisades a les que normalment ens referim amb el nom genèric de “estors” són una de les millors opcions possibles per utilitzar com cortines per a oficines.

Les millors característiques d’aquest tipus de cortines, que les converteixen en un dels models més populars a les oficines, són que són molt fàcils de netejar i un cop recollides sobre si mateixes ocupen molt poc espai.

A més aquest tipus de cortina encaixa, a la perfecció, amb l’estètica de qualsevol oficina gràcies a les seves línies simples i elegants.

Així mateix aquest tipus de cortina sembla que mai passarà de moda ja que l’anem trobant en aquest tipus d’ambient durant molts anys.

No obstant això això no ha de portar-nos a pensar que ens trobem davant d’unes cortines obsoletes i passades de moda, res més lluny de la realitat.

Els estors per a oficines presenten a dia d’avui una gran varietat de teixits i dissenys que segueixen les tendències d’última moda.

• Cortines verticals o cortines de lames:

Les cortines verticals són les altres grans protagonistes de les oficines. Solem trobar aquest tipus de cortina per a oficines cobrint els finestrals més amplis.

Per aquesta raó solen ser un element elaborat a mida.

En l’actualitat s’han posat molt de moda per separar ambients ja que mitjançant l’ús d’una cortina de lames es pot simular l’existència d’una falsa paret.

• Rollers:

Els rollers són l’última de les tres opcions que trobem amb més freqüència en les oficines.

Un roller és, en essència, un panell de tela que es col·loca sobre un corró giratori.

Gràcies a aquest podem enrotllar o desenrotllar el panell de tela per regular l’entrada de llum.

Els rollers poden accionar de forma manual o bé a través d’un control remot o un interruptor de forma automatitzada.

Últimes tendències en cortines per a oficines

Durant molts anys els grans protagonistes indiscutibles de les oficines van ser els patins i els estors.

No obstant això en l’actualitat sembla que són les cortines verticals les que estan més de moda.

En certa mesura aquest fet respon a que les oficines cada vegada presenten finestrals més amplis i aquests són molt més fàcils de cobrir amb una cortina de lames que amb qualsevol dels altres dos sistemes esmentats.

Cortines per a oficines Pujadas i MartíPel que fa als colors i dissenys a dia d’avui hi ha una gran varietat d’ells i això permet que cada oficina seleccioneu el model de cortines per a oficina que millor encaixi amb la seva decoració i estil.

No obstant això el més habitual és que les oficines apostin per uns dissenys i estampats molt senzills i elegants.

Al cap i a la fi no hem d’oblidar que les oficines són un lloc de treball i, tal com esmentàvem al principi de l’article, la funcionalitat és el factor més important a l’hora de triar cortines per a oficines.

Existeixen nombroses empreses especialitzades en les cortines per a oficines.

A Barcelona concretament trobem la nostra, Pujadas i Martí, empresa encarregada de cobrir de tela i dels més variats i nous materials les finestres i finestrals d’oficines, restaurants, hotels i per descomptat habitatges.