Tendències de decoració en cortines

Per què usar cortines en la teva llar? 

Per què utilitzar cortines en la teva llar?

Encara que és habitual utilitzar cortines en totes les estades del nostre habitatge, som conscients de la seva importància? De les funcions que compleixen i de com contribueixen al nostre benestar? La veritat és que no; en general no coneixem la raó per la qual utilitzar cortines en la nostra llar.

En Pujades i Martí, com a experts en cortines i sistemes de cortinatge, volem que siguis plenament conscient de per què uses cortines en o llar, per aquest motiu hàgim redactat el següent article.

utilitzar cortines

Per què utilitzar cortines en la teva llar?

Si féssim aquesta pregunta a una persona qualsevol, possiblement no sabria què respondre. Després d’uns segons, algunes d’elles ens parlarien del costum i, finalment, una petita part de la població es referiria al seu aspecte estètic. No obstant això, les cortines són molt més que un element decoratiu; compleixen funcions importants en el nostre habitatge. Moltes d’elles relacionades directament amb el nostre propi benestar. Perquè prenguis consciència d’elles et destaquem les més rellevants:

  1. Ens ajuden a regular l’entrada de llum i de calor a l’interior de l’habitatge. Això és útil tant a l’estiu com a l’hivern, ja que per motius diferents hem d’evitar i/o aprofitar (depenent de l’estació de l’any en la qual ens trobem) el contacte del Sol amb la nostra llar. D’aquesta manera podrem escalfar o refrescar l’estada depenent del moment en què ens trobem, la qual cosa ens ajudarà a conservar una bona temperatura a l’interior de l’habitació evitant haver de recórrer als sistemes de refrigeració o escalfament artificial, la qual cosa es tradueix, a més, en un estalvi en la factura de l’electricitat. Per a aconseguir tot això, el millor és que tinguis dos tipus de cortines: un per a hivern i un altre per a l’estiu, de manera que els diferents teixits t’ajudin a aconseguir les temperatures desitjades.
  2. Efecte relaxant. Els colors i dibuixos de les nostres cortines han de ser una elecció personal, amb la qual estiguem a gust i que identifiquem com a nostres. D’aquesta manera quan arribem a la nostra casa després d’una llarga i esgotadora jornada de treball, la seva presència ens ajudarà a relaxar-nos. En el mercat pots trobar una gran varietat de tonalitats i estampats, fins i tot pots personalitzar el seu aspectes amb fotografies o motius que hagis dibuixat o fotografiat tu mateix.
  3. Ens ajuden a aconseguir privacitat. Les cortines eviten les mirades curioses, la qual cosa es tradueix en un augment de la nostra intimitat. Això és especialment rellevant en els habitatges, sobretot quan nostres finestres donen a una o diversos carrers i el pis que ocupem està a una altura baixa; però també és notable en les oficines o despatxos professionals, I és que molts d’ells tenen parets de cristall i és inevitable que la gent miri el que estàs fent quan passa al costat d’elles.
  4. T’ajuden a descansar. Gràcies a utilitzar cortines pots crear ambients de descans en els quals prevalgui la foscor total. Un fet complicat d’aconseguir especialment quan vivim prop d’un fanal o en una zona on hi ha molts espais comercials amb rètols lluminosos. Per a aquesta situació el millor és triar un sistema de cortinatge doble que, a més, ens aïlli del soroll exterior.
  5. Ens ajuden a mantenir net l’interior del nostre habitatge. Les cortines fan de paret per a frenar l’entrada de pols a l’interior de les cases o oficines, per la qual cosa ens ajuden a mantenir un acceptable nivell de salubritat.
  6. Seguretat. Quan tirem les cortines, no només evitem les miadas curioses també impossibilitem que ens espiïn, per la qual cosa és un interessant recurs de seguretat per a protegir el nostre habitatge. Tenint les cortines tirades ningú pot saber si estem dins o fora de la nostra casa; el que fem en ella o qui ens acompanyen.

 

Així doncs, les cortines són elements fonamentals per a la teva llar, per aquest motiu hagis de ser molt acurada en la seva selecció i en la seva instal·lació. Aspectes en els quals destaquem els professionals que treballem en Pujades i Martí, una empresa amb molta experiència en el sector i un ampli coneixement de tota mena de solucions de cortinatge. De manera que, si vols tenir unes cortines bones, boniques i funcionals; no ho dubtis i veuen a visitar-nos.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *