Cortines per a restaurants

Fa algunes dècades els restaurants eren llocs foscos i amb poc llum. En l’actualitat el panorama s’ha transformat radicalment i els restaurants compten amb grans finestrals que deixen passar la llum natural des de l’exterior.

Cortines per a restaurantsEn aquest context les cortines cobren una gran importància ja que han d’encarregar-se d’oferir certa privadesa cap a l’interior mentre que, al mateix temps, han d’encarregar-se de deixar passar la llum natural.

A més les cortines cobren un gran protagonisme en el projecte decoratiu dels restaurants.

Tots sabem l’important que resulta a dia d’avui que els establiments ofereixin una bona imatge d’acord amb la qualitat dels plats que se serveixen i les cortines poden ajudar a projectar una bona imatge.

Triar cortines per a restaurants

A l’hora de triar cortines per a restaurants són vàries les qüestions que han de tenir-se en compte. La primera d’elles és la que hem d’aconseguir, a tot moment, crear un entorn agradable i net perquè els clients se sentin còmodes i a gust.
Per aquesta raó convé apostar per un tipus de cortines senzilles, elegants i molt pràctiques i funcionals.

Els colors cobren una importància fonamental. El millor és apostar per uns colors neutres o pastissos que no cridin massa l’atenció. Òbviament aquests colors han d’estar en sintonia i combinar amb els colors de les estovalles i els tovallons.

Cortines per a restaurants

Un error bastant greu és el de decidir no col·locar cortines en els finestrals.

Com esmentàvem a l’inici de l’article les cortines no solament s’encarreguen de regular l’entrada de llum al local sinó que a més aporten privadesa i intimitat als clients.

Per tant comptar amb cortines és alguna cosa molt important sobretot quan el local es troba situat en una zona amb molt trànsit.

Tipus de cortines para restaurants

La varietat de tipus de cortines per a restaurants és molt àmplia.

Cada restaurant tria les seves cortines en relació al seu disseny decoratiu i això explica la gran varietat de cortines per a restaurants que podem trobar-nos. No obstant això existeixen alguns tipus de cortines que són més àmpliament utilitzats en restaurants que uns altres.

A continuació analitzem alguns dels més populars en aquests ambients:

 • Cortines enrotllables (tipus screen): Avui , és un dels models de cortina més actual i funcional, ideades per al control de la llum en els restaurants i amb un mínim manteniment, disponibles en una gran varietat de teixits com a filtre solar, opacs, screen, black out… Les diferents obertures ens permeten controlar l’entrada de llum i la visibilitat cap a l’exterior.Disponibles en diferents accionaments com a cadenes manuals o ben automaticas mitjançant motor
 • Estores pachetto: els estores pachetto s’han posat molt de moda en els últims anys. A efectes un estor pachetto és alguna cosa molt similar a un estor plegable.la gran diferència entre tots dos tipus de cortina és que el que ens ocupa no posseeix varetes.

  D’aquesta forma el teixit presenta una caiguda molt més natural el que li dóna un aspecte més natural i orgànic i menys formal i seriós.La popularitat d’aquest tipus de cortines no respon, únicament, al fet que presentin una caiguda bonica sinó, també, al fet que són molt pràctiques i funcionals.Els estores pachetto admeten molts tipus de teixits i no necessiten massa tela el que repercuteix en el seu preu més econòmic.

  D’altra banda són molt senzilles de netejar i rentar el que assegura que sempre estaran en unes condicions netes i higièniques acceptables.

 • Panells japonesos: els panells japonesos s’han convertit en uns altres dels grans protagonistes en els restaurants de tot tipus.Aquest tipus de cortina és perfecte per cobrir amplis finestrals i separar espais. A més són molt decoratius i elegants.Proyecto Restaurante Patrón02Una de les millors virtuts d’aquestes cortines és que són molt simples i elegants.Això permet que els panells siguin un element decoratiu important al mateix temps que no li resten protagonisme a la resta de l’estada.

  Una altra dels seus millors característiques és que en tractar-se de panells desplaçables de manera horitzontal amb prou feines resten espai a les sales el que ens permet disposar les taules i les cadires al nostre antull sense haver de parar-nos a pensar en les cortines.

 • Cortines tradicionals: malgrat els nous models que trobem al món de les cortines les cortines tradicional no han passat de moda.Són molts els restaurants que continuen emprant-les i aquesta decisió, si encaixa amb la resta de la decoració, pot ser molt encertada.Les cortines tradicionals atorguen als restaurants l’ambient íntim i privat en el qual els seus clients se sentiran tan còmodes com a les seves pròpies cases.
  L’única pega d’aquest tipus de cortines és que la seva neteja no resulta tan còmoda.