Diseño de cortinas para restaurantes. Pujadas i Marti

Diferencia’t: Disseny de cortines per a restaurants

L’elecció del disseny de cortines per a restaurants és una decisió important amb la qual completem l’aspecte del nostre espai, al mateix temps que oferim una major intimitat als nostres clients o bé guanyem visibilitat del local, quan ens visiten.
En Pujadas i Martí som especialistes en aquesta mena de treballs, ja que comptem amb molts materials específics per a aquesta mena d’espais. I és que no tots els tipus de cortina o de teixits s’adapten adequadament a aquesta mena d’espais. Perquè puguis conèixer més sobre aquest tema, hem redactat aquest article amb el qual volem explicar-te els detalls del disseny de cortines per a restaurants.

Disseny de cortines per a restaurants

Les cortines dels  restaurants són molt més que un element decoratiu. De fet, tenen moltes funcions que suposen importants avantatges per als locals.  Algunes d’elles escapen fins i tot als propietaris. Les principals són les següents:
  1.  Ajuden a regular la temperatura. I és que tant a l’hivern com a l’estiu, les cortines ens ajuden a regular l’entrada de llum a l’interior del local, la qual cosa suposa contrarestar l’arribada de raigs solars a l’interior, i per extensió la temperatura que fa a la seva sala. Comptar amb unes cortines permet que l’aire condicionat no hagi de treballar de manera forçosa durant l’estiu, o la calefacció durant l’hivern.
  2.  Treure màxim profit a l’espai durant tot l’any. I és que les taules que retroben al costat de les finestres sofreixen els estralls de l’estiu en les hores centrals del dia, la qual cosa suposa que els comensals les rebutgin en accedir a l’interior de l’establiment. Tenir cortines elimina aquest problema.
  3.  Aporten privacitat a l’establiment. No sols dels comensals que s’asseuen en les taules col·locades al costat de les finestres sinó de la resta del local. I és que a ningú li agrada ser observat quan està menjant o prenent un cafè a l’interior d’un bar.
  4. Són el complement perfecte de la decoració del restaurant, perquè ofereixen una imatge de local més cura i de major qualitat.
  5. Ens permeten jugar amb les llums, creant sensacions que fan que l’experiència de restauració sigui més completa i arribi millor als sentits. D’aquí ve que hàgim de cuidar la forma de la cortina, els seus plecs, colors, volums, etc.
Pujadas i Marti. Disseny de cortines per a restaurants

Tipus de cortines per a restaurants i locals

Les cortines dels restaurants han d’adaptar-se a la personalitat de l’espai, a la mena de menjar que se serveix en el seu interior, a l’horari del local, el mobiliari que l’integra, etc. I és que no és el mateix una cortina per a finestrals de discoteca (on prima el tipus de cortina que impedeix que es filtri la il·luminació de l’exterior cap a l’interior de l’establiment); que les cortines d’un restaurant on se serveixen menjars familiars (on s’opta per col·locar cortines que deixin passar la llum de l’exterior, s’opta per colors clars i fins i tot solucions originals que facin de l’espai un lloc acollidor).
Però aquestes no són les úniques cortines que podrem triar per al nostre restaurant. També comptem amb els següents tipus:
  1. Cortines cristall. Són la solució perfecta per a escurçar les nostres terrasses exteriors, especialment quan es troben en zones monumentals o compten amb unes boniques vistes. Deixen veure l’exterior però visualment delimiten la zona dels clients.
  2. Cortines motoritzades. Són aquelles cortines que s’estenen o recullen de manera còmoda gràcies a la col·locació de motors en el seu sistema d’obertura i tancament. Són especialment útils quan les cortines tenen una gran grandària.
  3.  Cortines enrotllables. Es col·loquen sobre els cristalls i són les perfectes substitutes dels tendals. Permeten que regulem l’entrada de llum i color a qualsevol hora del dia ateses les nostres necessitats. Solen col·locar-se en la part superior de les finestres.
  4. Cortines verticals. Es componen de làmines de diferent gruix i colors que permeten controlar la visibilitat i la llum de manera eficaç.
  5. Estors japonesos. Són solucions especialment pensades per a llocs on el disseny preval en tots els seus detalls, incloent el menjar. Són diferents panells que es manipulen al gust del propietari i que es poden trobar en nombrosos colors i estampats. Fins i tot podem personalitzar-los.
Així doncs, si vols que el teu restaurant tingui una millor imatge, no el dubtis i col·loca unes cortines apropiades. I si tens dubtes sobre aquest tema, posa’t en contacte amb nosaltres.
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *