Vesteix les teves finestres a l’estiu

L’estiu s’acosta i hem de preparar la nostra casa per a això. Per a això, gens millor que començar amb les cortines, un element imprescindible per deixar que la llum arribi a les nostres habitacions al mateix temps que ens permet regular la calor que tinguem a l’interior del nostre habitatge.

Per vestir les teves finestres a l’estiu cal tenir en compte que les cortines han de ser diferents a les quals emprem a l’hivern. És a dir, han de complir les següents condicions (o almenys una bona part d’elles):

1. Teles fines per deixar que passi l’aire i la llum. Bona part de l’atractiu de l’estiu és que podem ventilar el nostre habitatge a primeres hores del dia i que podem estalviar en la factura de la llum, gràcies a que gaudim de més hores de sol. Si optem per unes cortines fines (especialment les confeccionades amb teixits naturals com el cotó) podrem beneficiar-nos de tot això. En Licitades i Martí et recomanem les transparències i les cortinetes, especialment si residim prop del mar, ja que ens permetrà beneficiar-nos de la brisa marina.
2. Estampats de colors vius. Introdueix colors vius i intensos en les teves cortines. Selecciona motius estampats com a flors, fulles o altres temes relacionats amb la naturalesa. Et pujaran l’ànim quan les miris. En Licitades i Martí ens apuntem a les flors, tan de moda aquesta primavera i present en totes les peces de les col·leccions de primavera-estiu de les principals marques. Recorda que els colors que més calidesa i més de moda estan aquest any són: el groc mostassa, el verda oliva i els estampats botànics i els tropicals.
3. Blanco. Si no et decideixes per un color o un estampat, encerta sempre amb el blanc. Combina amb tots els estils decoratius i deixa passar la llum sense problemes. En Licitades i Martí podràs trobar un gran assortit de blancs: més o menys purs, trencats, amb brocats, llisos, etc.
4. Potes de cortines combinats. És una tendència actual que està imposant-se. Combina teles, colors i teixits fent que la teva cortina tingui dues personalitats diferents. És important que ambdues combinin entre si.
5. Teixits que repel·leixen la pols. Atès que anem a tenir les finestres obertes durant bona part del dia, gens millor que un teixit repel·lent de la pols. D’aquesta manera evitarem haver de rentar-les amb assiduïtat. Al mercat hi ha moltes solucions amb aquestes característiques i en Licitades i Martí comptem amb totes elles.
6. Teixits amb perforacions. Són tendència i una manera senzilla i original de permetre l’entrada de llum i d’aire a l’interior de l’habitatge. En aquest cas el teixit sol ser més gruixut, per la qual cosa podem beneficiar-nos de la seva opacitat en les hores centrals del dia.
7. Teles opaques per crear ambients ombrívols que ens protegeixin de la calor que es viu a mig dia en bona part de la nostra geografia.
8. Teles adaptades als vaivens climatològics de les jornades. Si la zona en la qual vius presenta uns canvis tèrmics importants durant el dia, gens millor que escollir un sistema de doble cortinaje en el qual es trobi una cortineta i una tela opaca. D’aquesta manera podrem ira adaptant-nos a cada moment de la jornada.
9. Cortines que no es taquin. Si tenim nens petits a casa és possible que les cortines sofreixin algun dany derivat de la seva creativitat. Per a això gens millor que comptar amb cortines d’estiu que sigui complicat que es taquin. En Licitades i Martí tenim teixits que repel·leixen pintades amb retoladors o témperas, o que es poden netejar amb total facilitat. Tu esculls.

Si tens dubtes o necessites assessorament sobre com vestir les teves finestres d’estiu, veuen a Licitades i Martín, t’atendrem encantats i t’ajudarem a materialitzar els teus projectes de decoració amb cortines. Sobretot, ara a l’estiu, quan tanta importància en l’habitatge tenen i on els seus beneficis són múltiples pels qui es troben prop d’elles.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *