decoració amb cortines

9 idees de decoració amb cortines

9 Idees de decoració amb cortines

Si busques una manera ràpida i senzilla de redecorar la teva casa, les cortines poden ser una solució viable. I és que aquest element ofereix moltes possibilitats per crear ambients i redefinir espais. Per ajudar-te a aconseguir-ho t’oferim les següents idees de decoració amb cortines:

1. Escull els colors que millor s’ajustin a l’activitat de cada habitació. D’aquesta manera aconseguiràs crear l’ambient necessari per poder dormir, cuinar, menjar, reposar o treballar. Això és imprescindible si volem que la nostra casa sigui acollidora.

2. Cortines per il·luminar una estada. Encara que l’objectiu principal d’una cortina és tapar la finestra que cobreix, depenent del tipus de teixit que emprem en la seva confecció deixarà passar més o menys llum. Per aquest motiu puguem regular l’entrada de llum en una habitació (i per extensió il·luminar una estada) emprant un teixit o un altre.

3. Cortines que separen espais. Col·locar rieles en diferents llocs d’espais diàfans ens ofereix la possibilitat de penjar cortines i tancar-los al nostre antull. Així, per exemple, en un saló menjador es podrien realitzar dues activitats independents sense que una hagi d’afectar a l’altra. Els panells japonesos són també una solució en aquest sentit, ja que els seus panells se superposen tancant i obrint espais a capritx del seu propietari.

4. Dibuixar grandàries. Les cortines blanques o en tons clars fan que els espais petits semblin majors a simple vista. Això es deu, fonamentalment, al fet que deixen que la llum entri amb més facilitat i la vista entén tot com un continu. Igual ocorre amb les habitacions que tenen els sostres molt elevats. Col·locar unes cortina fosques, de dos colors o amb ratlles horitzontals, fan que les dimensions de les parets s’escurcin i sembli més baixa i acollidora.

5. Crear elegància. Si volem distinció, el millor és instal·lar cortines de teles nobles i en coloreixi naturals. El lli, en aquest sentit, és la millor de les opcions disponibles. Millor si aquestes cortines, a més, tenen plisados.

6. Cortines multiusos. Si necessites espai i vols aprofitar les cortines per donar-los un ús que vagi més enllà del merament decoratiu, pots col·locar-los unes butxaques en la part de sota les mateixes. Això és especialment pràctic per a habitacions juvenils o en estudis professionals on es requereix de molts buits en els quals poder organitzar objectes.

7. Mosquiteres o doseles. Para dar un aire romántico y protegernos de los mosquitos o las corrientes de aire, nada mejor que un dosel de cortinas. Se puede realizar en una sola pieza o con varias cruzadas. Lo importante es que cumplan doble función.

8. Cortina de tela i estor. Aquests dos sistemes de protecció de les finestres són complementaris i, en molts casos, tenir a mà tots dos pot ser molt pràctic. D’aquesta manera, per exemple, podem graduar l’entrada de llum amb molta més eficàcia i crear un ambient de treball o recollida atenent al tipus de cortina que seleccionem.

9. Protegir-nos dels curiosos des de les portes. Col·loca cortines a un metre de les portes. Han de tenir la mateixa grandària que la porta i ser una miqueta gruixudes o opaques per marcar fins a on poden arribar les mirades dels qui treguin el cap a l’interior del nostre habitatge quan obrim la porta. Una manera de delimitar l’espai personal del públic sense haver d’instal·lar una porta de cristalls mitjança i podent guanyar aquest espai per a l’interior quan ho desitgem.

 

I aquestes són només algunes de les idees de decoració amb cortines que hi ha en el mercat. En Pujadas i Martí tenim moltes més. Crida’ns o veuen a veure’ns perquè puguem ajudar-te a materialitzar el teu projecte de decoració amb cortines. De ben segur no et penediràs.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *