tipus de cortines

Tipus de cortines, amb quin et quedes?

Al mercat podem trobar una gran varietat de tipus de cortines. Conèixer-les i saber quins són els seus avantatges, necessitats i prestacions poden ajudar-nos a escollir la que millor s’adapta a les nostres necessitats. En Pujades i Martí volem ajudar-te donant-te a conèixer els principals tipus de cortines que pots trobar actualment en els establiments amb aquest *post. Para esment i acompanya’ns en aquest particular recorregut pels tipus de cortines.

Principals tipus de cortines

tipus de cortines

Encara que abans d’escollir unes cortines per a les diferents estades del teu habitatge cal tenir en compte moltes variables com: entrada de llum, necessitats d’aïllament respecte a l’exterior, tipus d’activitat que es va a desenvolupar en el seu interior, gust personal, colors i tons emprats en els elements decoratius i en les parets… és interessant saber quins són els principals tipus de cortines que anem a trobar en els establiments especialitzats. Entre ells destaquen els següents:

  • Cortines realitzades en tela. Són cortines que s’han confeccionat emprant, com a principal material, una tela. El seu principal avantatge és que són molt assequibles ja que depèn de la qualitat del teixit que anem a utilitzar per a la seva realització. Un altre avantatge és que les podem trobar en multitud de colors, estampats i materials; pel que serà relativament senzill que trobem aquelles que combinin amb tot tipus d’estades. En contra seva, cal assenyalar que solen ser molt aparatoses en el seu muntatge i desmuntatge.
  • Cortines Venecianes. En aquest cas es tracta de cortines que es componen d’una gran quantitat de fines làmines que s’uneixen entre si amb un sistema de cordonet que facilita el seu moviment. El seu principal avantatge és que permeten graduar la quantitat de llum que entra, a cada moment del dia, a l’interior de l’habitació. A més, en l’actualitat es poden trobar en una gran quantitat de colors i fins i tot estampades. També podem escollir el material en el qual s’han realitzat els seus llepis, podent trobar des d’alumini fins a fusta. A més, la seva neteja també és molt senzilla ja que prou un drap humit per retirar les taques i la pols acumulada en les làmines. No requereix molt espai per sobre de la finestra excepte les de fusta, i pels laterals amb 2 cm és suficient, igual que qualsevol altra cortina.
  • Cortines tipus estores. Són cortines realitzades en tela que se subdivideixen en fragments, poden o no portar varetes. Per moure-les n’hi ha prou amb emprar un cadeneta que permet la seva recollida o col·locació a l’altura que desitgem. Són ideals per a ambients minimalistes en els quals volem que la cortina tingui un paper secundari o funcional. Podemos trobar-les en una gran quantitat de colors i estampats, per la qual cosa fàcilment combinen amb la resta de la decoració. Es netegen bé i requereixen instal·lació.
  • Cortines enrotllables. Es tracta d’una cortina confeccionada en tela que s’enrotlla sobre si mateixa en la part superior, la qual cosa deixa lliure tota la finestra. Es poden adquirir en molts colors i fins i tot estampats. Són ideals per a estades petites en les quals no comptem amb espais laterals per col·locar cortines. Es netegen amb facilitat.
  • Panells japonesos.Són sistemes de cortines que es componen d’una sèrie de panells que es mouen a través d’un riel col·locat en la part superior  de l’habitatge. Es poden superposar, llevar i posar amb facilitat. Es confeccionen generalment amb teixit semitransparent i estan disponibles en molts colors, estampats i brodats. Són molt útils per crear ambients diferents en un mateix espai.

 

En Pujades i Martí tenim aquests tipus de cortines. I totes elles en diferents colors, estampats, qualitats, prestacions… pel que et convidem a conèixer les nostres tendes (virtual o física) perquè puguis escollir amb total garantia.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *