cortinas

Les cortines aporten intimitat sense perdre il·luminació

Les cortines són elements fonamentals de la nostra llar. Gràcies a elles la llum penetra a l’interior de les estades, il·luminant fins a l’últim racó i posant al nostre abast la possibilitat de gaudir de tots els seus beneficis. A més, són elements que ens permeten gaudir d’una privacitat que ens permet estar tranquils i còmodes en el nostre propi habitatge, sense ser objectiu de les mirades curioses.

I és que en Pujadas i Martí considerem que les cortines compleixen, precisament, aquesta doble funció: la d’aportar lluminositat a l’estada sense que això comporti pèrdua d’il·luminació.

Perquè sàpigues com són les cortines ideals, en Pujadas i Martí hem redactat aquest article amb el qual podem aconseguir aquest doble objectiu. De manera que després de la seva lectura puguis triar adequadament les cortines del teu habitatge.

cortines

Cortines: lluminositat i intimitat

Perquè una cortina permeti que la llum entri en el seu interior, al mateix temps que ens aporti intimitat, el millor és seguir els següents consells:

  1. Triar cortines que s’hagin confeccionat amb teles fresques. Això significa que les cortines que anem a instal·lar han d’haver-se confeccionat amb teixits que no siguin massa gruixos, que permetin que es filtri la llum en el seu interior i que tinguin una bonica caiguda. És a dir, millor una cortineta que una cortina realitzada amb loneta. I és que en aquest últim supòsit la llum no es filtrarà i no tindrem una estada lluminosa.
  2. Fuig de les cortines gairebé transparents. Si triem una cortina massa fina aconseguirem molta llum a l’interior, però també que tot el que ocorri a l’interior de l’habitació pugui observar-se des d’una altra finestra o l’exterior. En cas que optis per cortinetes, millor els que té algun tipus de dibuix serigrafiat o gravat per a evitar que es vegi des de l’exterior.
  3. Han de ser cortines fàcils de rentar que ens permetin eliminar la pols que s’acumula en la seva superfície. I és que aquesta acumulació d’elements tampoc deixa que es filtri la llum adequadament cap a l’interior. És igual que es tracti d’una cortina a l’ús (confeccionada únicament amb tela) o d’un estor. Tots dos tenen en mateix problema.
  4. Triar colors clars que funcionin com un prisma i que facin que l’estada sembli encara més lluminosa. Això és especialment important durant l’estiu. El blanc és el color estrella, però també els grocs, taronges, el festuc i els celestes. També pots optar pels estrotes amb ratlles translúcides. De manera que podràs beneficiar-te de la llum i de la intimitat per igual. La tela d’aquests estors fa un doble recorregut de pujada i baixada en la seva composició. Per això, les franges coincideixen entre si; i, quan opaques i transparents coincideixen, la llum passa, la qual cosa suposa  donar lluminositat a l’estada. No obstant això, quan aquestes franges es creuen entre si, la llum no accedeix.
  5. Pots utilitzar cortines com els estors screen que permeten que regulis l’entrada de llum atès el moment del dia en què et trobis, o a l’estació de l’any en què estiguem utilitzant-les. De manera que a més de la llum controlarem la temperatura que fa en el seu interior.
  6. Recorda que per molt que t’agradi una cortina, o que combini perfectament amb l’estil decoratiu de l’estada en la qual es col·locarà, l’important és que compleixi aquesta doble funció. De res serveixen unes cortines gruixudes (que estan de moda confeccionades en vellut i altres solucions similars) si després volem il·luminar l’estada. Perquè haurem de retirar-les perquè això ocorri, la qual cosa ens deixarà al carrer.

cortines

En  Pujadas i Martí sabem l’important que és comptar amb unes bones cortines en el nostre habitatge, per aquest motiu comptem amb un ampli catàleg de teixits i solucions amb les quals podràs vestir les finestres de la teva llar, traient-li sempre el millor rendiment possible.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *