pujadas i martí. tipus de cortines

Quin tipus de cortina hauries de triar segons l’estil que vols donar a cada estada

Triar les cortines adequades per a cada estada és una decisió complicada. I és que en Pujades i Martí sabem el rellevant que és l’elecció d’una cortina per a la nostra llar, d’aquí ve que hàgim realitzat aquest article amb el qual volem ajudar-te a triar els tipus de cortines més adequades.

Quin tipus de cortines triar atenent l’estil de cada estada

Les cortines són elements que poden ajudar-te a completar el teu projecte decoratiu. Per contra, una elecció inadequada pot fer malbé aquest ambient que vols generar. Per això, és important que tinguis en compte quin tipus de cortina encaixa millor en cadascun dels casos.

1. Ambients minimalistes. Si t’agrada el zen, els aires orientals i el minimalisme res millor que decantar-se per les cortines tècniques. És igual que siguin enrotllables o verticals (aquest detall dependrà més de l’espai que tinguis disponible per a elles i de l’ús que donis a l’estada). Aquest tipus de cortines aporten un aire senzill al mateix temps que li dóna un punt de sofisticació a l’habitació. Un exemple d’aquesta mena de cortinatge és el panell japonès, tan de moda en els últims anys i que pots trobar en múltiples colors, estampats, acabats, etc.

2. Estil clàssic. Per a aquests estils decoratius res millor que la cortina convencional. De rieles o amb qualsevol altra mena de sistema de tancament i obertura. És igual que siguin de teles acolorides, blanques o estampades, però sempre han de guardar un equilibri amb la resta de la gamma de colors de l’habitació en la qual es troben.

3. Estil impol·lut. Per als qui agraden de les estades blanques, res millor que unes cortinetes que deixen entrar la llum natural de l’exterior, reflectint-la per tota l’estada. En aquest sentit podem moure’ns entre cortines clàssiques, estors o fins i tot fer un de panells convencionals. Recorda que per a la seva elecció cal tenir en compte la grandària de la finestra i la quantitat de llum que rep durant el dia. De manera que tinguem molt clar si volem deixar que la llum (i la temperatura) passin sense més fins dins o volem tamisar-les i graduar-les.

4. Estil juvenil. Per a aquests ambients res millor que triar doble cortinatge, amb colors que contrastin. D’aquesta manera podem deixar passar la llum cap a l’interior durant el dia i provocar intimitat durant la nit. Si no volem tenir tantes teles, el millor és optar pels cortinatges estors que són els més apropiats per a aconseguir aquest mateix efecte. En aquest cas colors brillants que apostin per una injecció d’energia són els millors.

5. Cortines per als banys o estades amb aigua. En aquests casos hi ha una sèrie de cortines realitzades en teixits impermeables que són la solució més apropiada. No permeten que s’acumuli la humitat en el seu interior i, per tant, no acumulen fongs. Podem triar-les en colors clars i brillants perquè deixin passar la llum de l’exterior i es promogui la seva ventilació i assecat.

6. Cortines per a cuines. En aquest cas, el millor és que les cortines siguin de fàcil rentada o que fins i tot siguin molt resistents a les taques. Depenent de la mena de cuina que hagis instal·lat, pots triar cortines tipus cortineta de teixits divertits amb motius relacionats amb la gastronomia (com feien les nostres àvies) o simplement instal·lar uns estors o unes persianes venecianes, que ens permetin graduar la llum que entra a cada moment i es netejar amb un drap humit.

7. Aire bohemi. Per als qui agraden d’estils complexos, barrocs i recarregats res millor que optar per cortines dobles, de tela, realitzades en teixits pesats i poc convencionals com els velluts. En aquest cas també combinen molt bé els daurats i els brodats complexos. Solen crear ambients molt acollidors, per la qual cosa són ideals per a saletes d’estudi, on es convida al recolliment i a la xerrada eterna.

Pujadas i Martí. tipus de cortines
Recorda que, si malgrat tots aquests consells, continues tenint problemes per a decidir quin tipus de cortina hauries de triar segons l’estil que vols donar a cada estada, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. En Pujades i Martí som especialistes en aquesta mena de complements de la llar i coneixem totes les novetats que els hi fabricants llancen periòdicament.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *