Canviar una estada amb cortines

Canviar una estada amb cortines

Canviar una estada amb cortines és senzill encara que requereix un estudi previ sobre l’estil decoratiu que volem desenvolupar en ella. Perquè sigui més senzill n’hi ha prou amb seguir unes pautes i escollir aquells elements que millor s’adaptin als nostres gustos i a l’ús que es va a fer de l’estada a cada moment.

En Pujades i Martí et recomanem el següent:Canviar una estada amb cortines

  • Estudiar la il·luminació. Abans de canviar les cortines és important que observem la quantitat de llum que rep l’estada durant el dia. Si és molta i volem aprofitar-la, gens millor que optar per teixits vaporosos, colors clars i sistemes de les cortines que no requereixin molt teixit. D’aquesta manera estarem deixant passar la llum exterior, afavorirem la renovació de l’aire a l’interior de l’estada i li donarem un toc de vitalitat a la mateixa. Molt vàlides són, en aquest sentit, les cortines de seda i lli, així com les tradicionals de cotó.
  • Tenir en compte la resta de tons emprats en la decoració. És important que el color de les cortines que escollim guardi alguna relació amb els tons que predominen en l’estada. En aquest sentit cal tenir en compte, des del color dels mobles fins al qual predomina en les pintures de les parets. En cas contrari, semblarà un afegit, fet de manera tosca i maldestra creant un conflicte visual en l’entorn.
  • Estampats. Cal anar amb compte quan volem canviar una estada amb cortines i en aquest lloc ja s’han emprat estampats. Per a aquests casos, el millor és optar per cortines llises, que contrastin amb la resta de l’estada. Les col·leccions de cortines per a tardor-hivern 2017-2018 han introduït, com a principal novetat pel que fa a estampats, a les potes de gall. Una opció que fins ara s’havia restringit al teixit per a vestuari i que ara s’imposa en la resta dels àmbits tèxtils amb gran acceptació entre el públic.
  • Combinació de teixits. Una opció nova per canviar l’aspecte d’una estada amb cortines és emprar cortines en la qual es combinin teixits. Així ocorre, per exemple, amb les propostes del sector per a aquest hivern, on anem a trobar cortines amb aplicacions de vellut, amb motius brillants o metàl·lics, així com l’ocupació de materials plàstics en alguns elements.
  • Tipus d’activitat. Atenent al tipus d’activitat que es desenvolupi en una estada, les possibilitats de canviar el seu aspecte amb cortines es multipliquen o disminueixen. I és que no és el mateix canviar una estada amb cortines quan en el seu interior es fan labors d’oficina al fet que la dediquem per descansar. Per al primer cas, les opcions que millor funcionen són aquelles que conviden a la reflexió, que afavoreixen la concentració i que deixen passar la llum des de l’exterior, sense distreure a la persona que es troben treballant dins. En cas que es tracti d’una habitació per descansar, el millor és optar per colors pastís o clars, que no actuïn com a estímul visual sobre la persona que en ella es troba.
  • Climatologia. Una altra variable que hem de tenir en compte en el que a canvis d’estada amb cortines es refereix és el temps meteorològic. Si anem a canviar l’aspecte d’una estada de cara a l’estiu, el millor serà optar per colors vitalistes, freds, que ens facin oblidar les altes temperatures de l’exterior; si, per contra, anem a fer aquest canvi de cara a l’hivern, el millor és escollir teixits, colors i textures que convidin a romandre a l’interior de l’habitatge el major temps possible.

En Pujadas i Martí podem ajudar-te a canviar l’aspecte d’una estada amb cortines. Per a això comptem amb una gran varietat de teixits i propostes que anem actualitzant a mesura que es llancen al mercat. I és que els nostres professionals acudeixen periòdicament a les cites internacionals més destacades del sector.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *