cortines

Cortines, què has de tenir en compte per a triar-les?

Triar les cortines del nostre habitatge és sempre una tasca que requereix la nostra atenció, perquè formaran part fonamental del seu aspecte i qualsevol error en aquest sentit marcarà la nostra decoració fins que les tornem a canviar.

En Pujadas i Martí som conscients de l’important que és triar adequadament les cortines, per aquest motiu cada vegada que un client entra a la nostra botiga, l’ajudem primer a concretar les seves necessitats i li parlem de l’àmplia oferta que hi ha en el mercat, abans que prengui una decisió.

I és que no sols hem de tenir en compte el color del teixit o el tipus de tancament, hi ha molts altres aspectes que hem de considerar abans de triar la cortina que instal·larem en el nostre habitatge. Para esment i pren nota del que has de preguntar-te abans de prendre aquesta decisió.

cortinas

Què has de tenir en compte per a triar una cortina?

A l’hora de triar una cortina cal tenir en compte els següents aspectes:

1. Quin teixit s’adapta millor a les teves necessitats? Triar el teixit adequat és important ja que d’això pot dependre que entri més o menys calor o fred des de l’exterior, que hàgim de netejar la nostra cortina amb major o menys assiduïtat, etc. En aquests casos, el més important és que tinguis en compte l’ús que es fa de l’estada en la qual es col·locarà la cortina. Si és l’habitació d’un petit, el millor és optar per teixits que et netegin amb facilitat o que fins i tot repel·leixin les taques. Si instal·laràs les cortines en un saló, el millor són teixits que permetin l’entrada de la llum durant el dia i que aïllin de l’exterior quan arriben les hores centrals del dia. En aquests casos, solem recomanar l’existència de cortines dobles, que ens permetin gaudir de la llum (i la privacitat) durant el dia gràcies a l’existència de les cortinetes, però que ens resguardin quan el precisem amb una altra cortina de color més fosc o més gruixuda quan ens faci falta controlar la temperatura de l’interior.

2. Quin color triar? Per a això has de tenir en compte les tonalitats de l’estada. I és que la principal finalitat de la cortina és vestir la finestra, per la qual cosa has de combinar-la de manera que no desentoni amb la resta dels elements que es trobin a prop. En aquest sentit és interessant també que paris esment a la grandària de l’habitació. I és que les cortines de colors clars (blancs, grisos i beiges per exemple) t’ajudaran al fet que l’estada sembli més àmplia i gran. Recorda a més que la tela ha de tenir presència i caiguda suficient per a donar un to de distinció a l’estada i perquè compleixin millor la seva funció. Si el teixit que has triat no té molt pes, se li sol introduir una peça de plom en la part baixa perquè ajudi la cortina a anar on volem.

3. Quin tipus de forma volem que tingui la nostra cortina? Depenent de l’estil decoratiu que hàgim triat per al nostre habitatge triarem una cortina més o menys barroca en el que a la seva confecció es refereix. Això influirà també en el seu sistema de recollida i, per descomptat, en els tancaments i agarris que pugui necessitar en els laterals. Així que tingues en compte tot això com a part fonamental del disseny de la teva cortina.

 

En qualsevol cas, si tens dubtes a l’hora de triar les teves cortines, el millor és que acudeixis a un espai especialitzat com Puajdas i Martí i que els professionals que allí es troben t’informin sobre la gran varietat de solucions que existeix actualment en el mercat i les prestacions que et poden oferir

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *