mosquiteres

Mosquiteres enrotllables, fixes o corredisses?

Si volem controlar l’accés d’insectes i animals de petita grandària a l’interior de la nostra casa a l’estiu, però no volem renunciar a l’entrada d’aire fresc, el millor és instal·lar mosquiteres a les portes i finestres de les nostres habitacions.

És igual la grandària de cadascuna d’elles o les necessitats que tinguem de filtrar l’aire que accedeix des de l’exterior del nostre habitatge, en el mercat hi ha una àmplia oferta en la qual podrem trobar allò que millor s’adapta a les nostres necessitats.

I és que hi ha teixits i solucions per a tota mena de clients. En Pujadas i Martí ho sabem, per aquest motiu hàgim redactat aquest article per a ajudar-te a triarà la mosquitera que solucionarà els teus problemes amb els mosquits aquest estiu. Para esment i valora cadascuna d’elles. I si tens problemes o dubtes, crida’ns i t’atendrem sense compromís.

Mosquiteres: què són i quins tipus ha?

Les mosquiteres són unes estructures que es col·loquen a les portes i finestres quan les seves fulles estan obertes per a impedir que mosquits i petits animals es colin a l’interior. De manera que ens ajuden a prevenir les molèsties derivades de la seva presència en el nostre habitatge.

mosquiteras

Molèsties que en el cas de les espècies més exòtiques, solen ser molt perilloses per a la salut, arribant a provocar complicacions molt greus en persones al·lèrgiques. I és que l’ús d’insecticides o de repel·lents són, en molts casos, ineficaços per a aquesta mena de varietats, molt més dures que les autòctones.

A l’hora de triar una mosquitera, el primer que hem de fer és seleccionar aquella varietat que millor s’adapti al nostre ritme de vida. És a dir, atès l’ús que fem de la porta o la finestra, un model o un altre s’ajustarà millor que un altre.

Els principals models de mosquiteres que podem trobar en el mercat són els següents:

  1. mosquiteras fijasMosquiteres fixes. Són mosquiteres que s’adapten a la grandària de la finestra i que romanen en aquest espai durant tot l’any. Solen ser les varietats més econòmiques, però també són les que requereixen major manteniment ja que en romandre tot el temps cal netejar-les perquè deixin passar l’aire cap a l’interior de l’habitatge. Requereix instal·lació, per la qual cosa solen col·locar-les especialistes.
  2. Mosquiteres abatibles. Es col·loquen sobre tota la superfície de la porta o de la finestra impedint l’accés dels mosquits, però podem prescindir d’ella sempre que vulguem. Solen estar confeccionades en fibra de vidre i són resistents als raigs UVA ja que s’empren sobretot durant els mesos de calor. Estan especialment indicades per a zones de pas ja que les posem i llevem amb gran facilitat.
  3. Mosquiteres magnètiques. Són mosquiteres de posar i treure que s’ajusten al marc de la finestra o la porta en la qual es volen col·locar gràcies a uns imants que tenen en la seva estructura. Si la porta és de fusta es fixa gràcies a un adhesiu que l’adhereix per complet. Són molt còmodes perquè només recorrem a elles quan realment les necessitem. Igual que les abatibles, estan especialment indicades per a cobrir zones de pas. N’hi ha de molts colors i no requereixen instal·lació amb trepant.
  4. Mosquiteres corredisses. És aquest cas es tracta de mosquiteres que romanen fixes en les finestres, però que podem usar o no a voluntat. I és que es recullen lateralment quan no les emprem, deixant pas a l’aire que procedeix de l’exterior.
  5. Mosquiteres enrotllables internes. Són mosquiteres especialment pensades per a espais petits. Encara que romanen fixes durant tot l’any i formen part de la finestra o la porta, les podem col·locar o llevar amb un gest senzill ja que es pleguen sobre si mateixes. Solen estar realitzades en alumini i és possible trobar-les de diferents colors perquè triem la que millor combina amb la nostra decoració.

Així doncs, si has sofert dels mosquits aquest estiu, no el dubtis i instal·la unes mosquiteres en el teu habitatge.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *