netejar les cortines

Netejar les cortines de la teva llar, cinc tips

Quan arriba el bon temps és el millor moment de netejar les cortines del nostre habitatge. Perquè puguis realitzar-ho de la manera més còmoda i correcta en Licitades i Martí hem elaborat un llistat amb els cinc tips més útils. Para esment i agafa energia: arriba el moment de netejar les cortines.

Quan arriba el bon temps arriba també el millor moment per a netejar les cortines

Cinc tips per a dur a terme aquesta tasca

 • Primer tip. De quin material és la cortina? És possible que les cortines que tens en la teva llar tinguis diferents grandàries, formes, s’hagin elaborat amb diferents teixits, per la qual cosa has de tenir molt present aquests aspectes abans de dur a terme la seva neteja.
  Especialment quan aquestes cortines són especialment delicades o s’han confeccionat de manera poc adequada. Per això, el nostre primer consell és que busquis les indicacions del fabricant. Solen estar recollits en l’etiqueta de la cortina, però és possible que se’t lliuressin en un document a part quan les vas adquirir. Si no conserves gens similar a alguna d’aquestes dues referències, el millor és que acudeixis al lloc en el qual les vas comprar o que les portis a algú que et pugui assessorar sobre el tipus de teixit que s’ha emprat.
 • netejar les cortinesSegon tip. Rentadora i cortines. Si les teves cortines són de nilons, cotó o polièster, pots ficar-les en la rentadora sense cap problema. Això sí, vés amb compte i neteja-les soles; per a evitar qualsevol accident per transferència de color amb una altra peça.
  Recorda (i aquí va el nostre segon consell) que per a aquests casos ha d’emprar-se un programa curt, de no més de 30 graus de temperatura i que el sabó que has d’agregar a la rentadora ha de ser especial per a peces delicades. D’aquesta manera t’estaràs assegurant que el resultat serà impecable. Recorda que el centrifugat ha de ser curt per a evitar que les cortines acabin molt arrugades.
 • Tercer tip. Casos delicats. En cas que es tracti de cortines amb fibres naturals, el
  millor és que usis una mica d’aigua i un drap per a netejar-les. Si estan molt brutes prepara una banyera amb aigua i introduir-les en el seu interior després d’haver agregat una mica de sabó neutre. El sabó eliminarà qualsevol resta de greix que pugui haver-hi en la seva superfície i t’ajudarà al fet que llueixi com el primer dia.
  Si no tens banyera, fes-te amb un gibrell gran, on pugui cabre adequadament la cortina i on pugui romandre durant almenys una hora submergida en aigua.
 • Quart tip. Aquest consell guarda relació amb els elements que solen acompanyar a la cortina. Això és amb ganxos, volanderes i tot tipus d’elements que t’ajudin al fet que la cortina s’agarri al riel. És igual que siguin de plàstic o metall, no has de ficar-los en la rentadora juntament amb el teixit perquè pot estripar-lo. Això no significa que aquests elements no necessitin netejar-se; tot el contrari. Però cal fer-ho a part i per a això bastarà que empris un drap humit amb aigua i sabó.
 • Cinquè tip. Assecat de cortines. Perquè les cortines s’assequin adequadament el millor és col·locar-les en un lloc ventilat, on la llum i el pas de corrent ajudin al fet que el teixit perdi humitat al mateix temps que elimini qualsevol arruga. Per a això pots optar per penjar-les en el tenderete (recorda repartir-la en diversos cordills perquè no es quedi marcada per aquest gest en la meitat de la mateixa) o col·locar-les en el riel o barra de nou. Per a això, el millor és que estiguin molt escorregudes (ajuda’ls a perdre aigua amb les mans si és necessari). D‘aquesta manera el propi pes del teixit t’ajudarà a eliminar les arrugues que hagin pogut aparèixer durant la seva neteja i evitaràs haver de planxar-les.
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *