tipus de tela

10 tipus de tela per a cortines amb els quals encertaràs segur.

Tipus de tela amb els quals encertaràs.

Al mercat podem trobar una gran varietat de teixits amb que realitzar les cortines de la nostra llar. No obstant això, no totes són idònies per a un habitatge, per la qual cosa és necessari abans valorar cadascuna d’elles de manera particular. Per aquest motiu en Pujades i Martí hàgim realitzat el següents post per ajudarte a decidir quin tipus de tela quedarà millor en la teva llar.

10 tipus de tela per a cortines amb els quals encertaràs segur.

Hi ha deu tipus de tela per a cortines amb els quals encertarem en confeccionar les nostres cortines. Són els següents:

  • Teles per a cortines realitzades en cotó. Es tracta de l’opció més bàsica, la tradicional i la que més versatilitat sol tenir. En aquest cas és un teixit natural, que s’obté directament del fruit d’una planta, per la qual cosa no sol contenir productes químics. L’aire sol circular a través d’ell, per la qual cosa està especialment recomanat per cobrir finestres de zones amb corrent, ja que podem aprofitar-nos d’aquesta condició durant l’estiu i mantenim fresques les estades sense necessitat de recórrer al aire condicionat. Aquesta mateixa facultat li converteix en un teixit aliat contra la humitat pel que manté a ratlla els fongs. A més, es tracta d’un teixit molt resistent, per la qual cosa pots emprar-ho tant en zones de pas com en habitacions de nens.

tipus de tela


  • Teles per a cortines de polièster. En aquest cas estem davant un teixit artificial de gran resistència. S’obté a partir del petroli i té una gran duresa al mateix temps que és molt dúctil. Des de la seva aparició al món de la moda, s’ha emprat per a moltes coses, especialment per a la confecció de tèxtils de la llar. Presenta molts avantatges, encara que destaca sobre totes la seva capacitat per absorbir colors. Per aquest motiu puguem trobar teixits de polièster amb gran varietat de colors i estampats. És, a més, molt lleuger, per la qual cosa es poden confeccionar cortines de gran grandària sense que temem el moment en què hàgim de despenjar-les per a la seva neteja. I precisament la seva neteja és una altra de les seves particularitats, s’embruten molt menys que altres teixits ja que el seu component plàstic li permet repel·lir bona part de la pols que hi ha en l’ambient. A més, cal destacar que són teixits de preus molt assequibles.

  •  Teles de lli per a cortines. En aquest cas es tracta d’un teixit natural, que igual que el cotó transpiramolt bé i repel·leix la humitat. La principal característica d’aquestes teles és la seva caiguda, la qual cosa permet realitzar uns plisados de gran bellesa als espais en els quals es col·loquen les cortines confeccionades amb aquest material. Això sí, el seu preu és molt elevat, per la qual cosa no és freqüent trobar cortines confeccionades només i exclusivament amb lli.

  • Teles de cortines que combinen polièster i cotó. És el teixit més emprat per a la confecció de cortines. Es tracta d’un teixit de preu assequible que té una gran resistència i es pot decorar o tintar de moltes maneres diferents. A més té un tacte suau i està indicat per a tot tipus d’estades.

  • Teles de cortines de viscosa. En aquesta ocasió la tela és una fibra de cel·lulosa regenerada, la qual cosa permet l’ocupació de tints i estampats sobre la seva superfície, al mateix temps que té molta caiguda i resistència. Aquest teixit també ho trobarem amb el nom de raió i està especialment recomanat per a zones caloroses.

  • Teles per a cortines de llana. Es tracta de teles a les quals se’ls ha introduït fibres de llana perquè siguin més suaus i tinguin més cos. D’aquesta manera s’aconsegueix una altra caiguda i més aïllament.

  • Teles de cortines de viscosa. En aquesta ocasió la tela és una fibra de cel·lulosa regenerada, la qual cosa permet l’ocupació de tints i estampats sobre la seva superfície, al mateix temps que té molta caiguda i resistència. Aquest teixit també ho trobarem amb el nom de raió i està especialment recomanat per a zones caloroses.

  • Teles de cortines de PVC. La principal característica d’aquests teixits és que són impermeables, per la qual cosa estan especialment indicats per als locals comercials, sobretot els que compten amb una part exterior.

  • Telas para cortinas de poliéster y  viscosa. De nuevo, una combinación de tejidos artificiales para conseguir nuevos acabados, imprimaciones y, sobre todo, nuevas prestaciones en lo que a cortinas se refiere.

  • Telas para cortinas de poliéster y PVC. Es otra de las combinaciones que podemos encontrar en el mercado no es habitual, pero suele emplearse sobre todo en espacios comerciales.

Totes aquestes teles per a cortina estan disponibles en les tendes de Pujades i Martí, tant en la física com en la virtual. Pel que no tens més que posar-te en contacte amb nosaltres i te la servirem en uns dies. A més, podem assessorar-te en cas que malgrat tot el que t’hem explicat, segueixes tenint dubtes referent a les teles per a cortines. No dubtis a escriure’ns.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *