Com decorar el teu saló amb cortines venecianes o japoneses

A Pujadas i Martí t’ensenyem a com decorar el teu saló amb cortines venecianes o japoneses. I és que sabem que un saló amb unes cortines adequades no només guanya en presència sinó que pot ser molt més acollidor.

Perquè sàpigues com fer-ho i quins elements et poden ajudar a treure-li el màxim partit, hem redactat aquest article. Esperem que sigui del teu interès.

 

Com decorar el teu saló amb cortines venecianes o japoneses

Decorar un saló o renovar la decoració el mateix emprant cortines és una de les decisions més viables de totes les que existeixen. No només perquè el seu pressupost és molt assequible (molt més que comprar mobles nous, és clar) sinó que a més resulta molt més senzill de dur a terme.

En aquesta ocasió des de Pujadas i Martí t’animarem a fer-ho. Per això fent servir un tipus de cortines que està de moda i amb les quals s’aconsegueixen resultats molt atractius. Són les cortines venecianes (també anomenades japoneses).

 

Cortines venecianes o japoneses

Es coneixen com a cortines venecianes o japoneses a un tipus de cortinatge que recorda a les estructures de bambú que s’utilitzen als habitatges tradicionals japoneses. Unes composicions que, si bé als habitatges del país del Sol naixent solen utilitzar-se per separar habitacions; en aquest cas les emprarem per filtrar la quantitat de llum que arriba a una habitació. I és que aquests elements ens ajudaran a graduar la llum que arriba podent crear un ambient acollidor, preservar la nostra intimitat de les mirades curioses i protegir els nostres mobles.

A més, amb les cortines venecianes o japoneses s’aconsegueix matisar la llum que arriba, per la qual cosa podem aprofitar aquesta llum per llegir de manera còmoda o fer activitats de manera assossegada a l’interior del nostre saló. Sense necessitat de recórrer a la llum artificial o amagar-nos dels raigs de sol que ens arriben.

 

Claus de les cortines japoneses

Les claus que cal tenir en compte a l’hora d’escollir una cortina japonesa són les següents:

  1. Són cortines que donen un aire modern a lhabitació. Per això, millor que optis per ella si el teu estil decoratiu va per aquí, altrament podries generar un efecte no desitjat. Són ideals si has optat per un estil nòrdic a la teva decoració.
  2. Solen emprar-se per cobrir grans finestrals que van del sostre a terra, i es recullen amuntegant panell a panell en un extrem de la finestra. No obstant això, les podràs trobar de diferents mides i fins i tot fer-les a mida, per la qual cosa en aquest sentit t’aconsellem que ens preguntis abans perquè et poguem orientar.
  3. El funcionament és com el d’un estor però en sentit vertical. Pel que és molt senzill i t’hi acostumaràs de manera ràpida.
  4. És important triar la tela adequada per a la cortina japonesa del teu saló. En aquest sentit cal pensar en la funció que realitzaran. També les persones que solen estar en aquesta habitació i, sobretot, la quantitat d’hores de llum que rebrà. I és que hi ha teles fines que deixen passar la llum (es podria dir que són teles simplement decoratives), però també podem trobar opcions tèxtils més gruixuts i opacs que generaran un ambient més fosc i potser més del gust dels que el solen freqüentar. A cada cas, a més, l’ambient que es generarà serà completament diferent.
  5. Les podeu trobar llises, de colors, amb dibuixos estampats, etc. Per això, el millor és que consultis amb professionals com els que fem Pujadas i Martí, que estem al dia de totes les novetats del mercat.

 

A Pujadas i Martí tenim tot el que necessites per elaborar les teves cortines japoneses. Per això, si vols

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *