Aïllar el fred a l'hivern

Com aïllar el fred a l’hivern

 

Si vols aprendre com aïllar el fred a l’hivern res com fer servir adequadament les teves cortines. I és que de vegades no cal fer un desemborsament important per comptar amb un bon sistema d’aïllament a les finestres. Simplement cal emprar adequadament els recursos amb què comptem.

 

Com aïllar el fred a l’hivern

Abans que arribi l’hivern és important que parem atenció a les nostres finestres. De manera que aconseguim aïllar-les del fred. Per aconseguir-ho és important revisar elements fonamentals com l’estat en què es troben les finestres, els perfils, els vidres, els rivets o sota portes que eviten que es produeixin intercanvis d’aire amb altres estances o l’exterior; i fins i tot el tambor de les persianes. Qualsevol forat és una entrada perfecta per al fred. I això no només repercuteix en la nostra sensació de benestar sinó també en la factura del nostre consum elèctric. I és que en comptar amb espais on es produeix un intercanvi de temperatura amb l’exterior, la calefacció (i la refrigeració durant l’estiu) treballen a un ritme forçat. Doncs no és possible tenir una temperatura mitjana adequada que permeti a l’equip reposar.

 

Cortines per aïllar el fred a l’hivern

Les cortines també ens poden ajudar a aïllar adequadament una estada del fred exterior.

Perquè ho puguin fer adequadament és important que les cortines presentin unes característiques concretes pel que fa a gruix i tipus de teixit, però també pel que fa al sistema de tancament.

Moltes vegades hem destacat a Pujadas i Martí com n’és de convenient comptar amb dos sistemes de cortinatges diferents a casa nostra. De manera que durant l´estiu les nostres cortines permetin que passi la llum i afavoreixi l´intercanvi d´aire entre l´interior il´exterior. Mentre durant l’hivern ens ajuden a controlar l’accés del fred i, sobretot, de la humitat de l’exterior cap a l’interior.

Aïllar el fred a l'hivern

Teixits per a cortines d’hivern

En aquest sentit, cal destacar que hi ha diferents tipus de cortines d’hivern. Els més destacats són els següents: cortines aïllants, les de folre tèrmic, les cortines que compta amb el doble cortinat i les que empren el sistema Black Out. Perquè les puguis conèixer hem preparat la següent ressenya de cadascuna:

  1. Cortines aïllants. Són cortines que es confeccionen amb una tela de més gruix que els que solen presentar les normals. És important que en confeccionar-les es deixin més centímetres que de costum per a l’amplada i la llargada. De manera que la cortina ha de cobrir la major part del finestral. També es recomana que les cortines formin plecs, ja que així, el fred hi quedarà encapsulat. Els teixits que solen emprar-se per confeccionar-les són els següents: Jacquard, Chenille i Panamà.
  2. Folres tèrmics. Els folres tècnics són peces que s’afegeixen a les cortines que ja tenim perquè guanyin gruix. Són uns productes molt econòmics i tenen una mida estàndard de 1,35×2,40 centímetres. Solen portar una cinta autoadhesiva que s’adhereix a la part posterior de les cortines. Després d’això, només quedarà ajustar el folre a les cortines. Pel que podrem posar-les i treure-les al nostre gust.
  3. Doble cortinat. En aquest cas es tracta d’utilitzar dos tipus de cortines de gruix diferent i col·locar-les superposades. En general, la primera és pesada i gruixuda; i la segona és més lleugera i translúcida.
  4. Black Out. És un sistema de cortinatge realitzat amb teixit vinílic i una estructura a base de fibra de vidre. Generalment s’empra a les oficines per enfosquir les sales, encara que actualment les podem fer servir amb diferents maneres d’enfosquir l’estada i d’aïllar-la –fins i tot de manera acústica- de l’exterior.

 

Així doncs, si vols millorar l’aïllament de les finestres, res millor que repassar les finestres i disposar d’un joc de cortines adequat a l’estació de l’any on et trobis. Especialment a l’hivern que és quan tenim més necessitat d’aïllament. Si no en disposes o vols assessorar-te sobre els diferents teixits i sistemes de confecció, només has de posar-te en contacte amb nosaltres. A Pujadas i Martí estarem encantats d’ajudar-te en aquest sentit. I en poc temps en podràs disposar i gaudir d’un ambient agradable a l’interior del teu habitatge. No ho dubtis i vine a veure’ns… no te’n penediràs!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *