Cortina duplex

Cortines i estors: com vestir les teves finestres correctament

Si vols saber com vestir les teves finestres correctament, l’ideal és que facis servir cortines i estors de la manera adequada. I és que l’aspecte de les nostres habitacions, la manera en la qual penetra la llum en el seu interior, la temperatura que hi ha a cada estada i fins i tot el nivell de soroll que arriba fins a cadascuna d’elles depèn en bona mesura d’aquests elements. Doncs no hem d’oblidar que es col·loquen sobre les nostres finestres i balcons, independentment de la mida que tinguin o la seva orientació.

Per tot això, en Pujadas i Martí hem redactat aquest article amb el qual volem ajudar-te a conèixer la manera adequada d’emprar cada un d’aquests elements en la teva llar.

 

Cortines i estors: com vestir les teves finestres correctament

Les nostres finestres se solen cobrir amb cortines i estors pel nostre desig de protegir-nos de la mirada dels curiosos, de controlar la llum que arriba a cada moment del dia, de la temperatura que es genera al seu interior, aïllar-nos de el soroll exterior, i, com no, per decorar les nostres vivendes.

Això sí, cal prestar molta atenció als detalls i escollir adequadament cadascuna de les solucions. Per això, hem confeccionat una llista de deu trucs amb els que us volem orientar el respecte. Presta atenció a cada un d’ells i prepara’t per escollir la que millor s’adapta a les teves necessitats.

Truc 1: La llargada de la barra de la cortina

Escollir adequadament el llarg de la barra que suporta el pes de la cortina i permet seus desplaçaments és fonamental. Els experts en decoració afirmen que aquest llarg és adequat sense ens permet retirar les cortines gairebé totalment quan estiguin recollides, deixant la finestra pràcticament buidada.

Per a això, l’ideal seria instal·lar una barra o carril que fos uns 40 centímetres més llargs que la finestra. I és que les cortines solen comptar amb al menys 10 centímetres més per cada costat de la superfície total que ha de cobrir (és a dir, el buit de la finestra).

 

Truc 2: Ull a l’llarg de la cortina

Has de prestar especial atenció a l’escollir el llarg de les cortines que vas a instal·lar. En aquest sentit, has de recordar que les cortines, deuen, al menys, recolzar a terra. De manera que es cobreixi tota la paret de la manera adequada. En els últims anys hem pogut comprovar que la tendència és que fins i tot sobrin uns centímetres del terra.

 

Truc 3: Recorda que la cortina és part de la decoració

La cortina és un element decoratiu també. Les seves funcions no han de fer que oblidis aquest aspecte en el qual es troba. Al seu estil decoratiu i a la resta dels mobles amb els quals comparteix espai.

Per aconseguir aquesta sintonia cal escollir adequadament el teixit, el color, la seva textura, etc.

 

Truc 4: Els cortinetes, millor discrets i lleugers

Si el teu sistema de cortinatge compta amb cortinetes has de tenir en compte per què i per a què es fan servir. Es tracta de completar el vestit de la finestra, però deixant que la llum entri al seu interior. Per això, el millor és que escullis cortinetes de colors neutres. La llum passarà a través d’ells però de manera matisada. Farà que l’interior sigui més acollidor i lluminós.

Pots escollir de color blanc o colors suaus. Una de les últimes tendències és optar per una cortineta acolorit que tenyirà l’interior d’aquest color.

 

En qualsevol cas, si vols comptar amb cortines i estors i no saps com vestir correctament la teva casa amb cada un d’ells, no dubtis a sol·licitar la nostra ajuda. En Pujadas i Martí estarem encantats de poder ajudar-te a aconseguir una llar amb un major grau de benestar. I tot això sense necessitat de fer obres; emprant únicament les nostres cortines i / o estors de la manera adequada.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *