Com triar les cortines per a cada ambient de la casa

Com triar les cortines per a cada ambient de la casa

 

Si vols saber com triar adequadament les cortines per a cada ambient de la casa ets al lloc indicat. I és que a Pujadas i Martí som especialistes en la confecció i disseny de tota mena de cortines i sistemes de cortinatge per a la llar, l’oficina i fins i tot per a establiments comercials.

Per això mateix –i perquè sabem com són de útils els consells quan provenen de persones que porten més de vint anys al sector- hem redactat aquest article. Esperem que el trobis interessant i t’ajudi a triar adequadament les cortines de casa teva.

 

Com triar les cortines per a cada ambient de la casa

Les cortines d’un habitatge influeixen directament en el grau de benestar que la persona sent a cadascuna de les habitacions. El color, la forma, el grau de privadesa o d’aïllament que ofereixen, els estampats, la manera com deixa penetrar la llum de l’exterior… tots són factors determinants d’una cortina. I fan que valors un sistema o un altre per a cada habitació. I és que és important que abans de decantar-te per un o altre sistema, color o textura els coneguis adequadament.

Perquè sàpigues quins aspectes han de ser presents en aquesta decisió hem fet una llista amb els més importants. Són els següents:

 

Punt 1. Com és la font de llum que volem cobrir

És important que el primer que tinguem en compte és: quins elements és el que volem cobrir. És a dir, com és la font per on entrar la llum a una habitació. No és igual la cortina d’una finestra petita que la que es col·loca sobre un gran finestral, la que es col·loca per cobrir la sortida a un balcó, etc. Totes tindran un ideal de cortina diferent.

 

Punt 2. Quina quantitat de llum entri a l’habitació i quan ho fa

En aquest punt, cal observar quina quantitat de llum (i calor) entra a l’habitació a través de la finestra. El millor és fer-ho a diferents hores del dia i valorant si es convertirà en un problema o en un aliat durant l’estiu i l’hivern. Aquest aspecte influirà en el tipus de teixit que millor s’adapta a la nostra finestra, als colors que escollim o fins i tot al sistema de cortinatge que instal·lem.

 

Punt 3. En estil decoratiu que més ens agradi

Atenent a l’estil que haguem escollit per a aquesta habitació podrem optar per una cortina o una altra. Així doncs, per als que agradin d’estils desenfadats res millor que el que és minimalista (un panell japonès o un estore, per exemple). Si, per contra, ens agrada un aire clàssic, res millor que una cortina de plecs o frunces penjada a una barra. En tots els casos, a més a més, pots jugar combinant llargs, tipus de recollida, decoracions, etc.

 

Punt 4. La mida de l’habitació

Triat model i mida de la cortina arriba el moment de triar colors. En aquest punt és important que tinguis en compte la mida de l’habitació on penjaràs la cortina. I és que si tries un color fosc per a una habitació petita, estaràs contribuint a que sembli encara més petit. Per tant, per a espais petits millor colors clars, teixits vaporosos que deixin passar la llum i l’aire a l’estiu. Reserva els colors més foscos i els teixits pesants, fins i tot els estampats de grans dimensions per a habitacions espaioses. A elles els hi donarà un aire majestuós molt interessant.

 

Si malgrat tot el que t’hem explicat en aquest article, segueixes necessitant ajuda per decidir-te, vine a Pujadas i Martí. Estarem encantats en assessorar-te perquè donis amb la cortina dels teus somnis. Aquesta que farà que la teva llar sigui més acollidora que mai i on estaràs més còmoda que mai.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *