Tendències d’aquest hivern en cortines

Les tendències d’aquest hivern en cortines han destacat per aferrar-se al color. A diferència d’altres anys, en els quals colors blancs, terra i algun que altre gris suposava la totalitat de la paleta de colors, les cortines d’aquest hivern es pinten amb molts més tons i varietats.

tendencias de este invierno en cortinasD’aquesta manera, és freqüent que les cortines es tenyeixen de colors vermellosos, ocres, liles, blaus, verds i porpres. Destacant, sobre tots això, el marsala: el color que està marcant la tendència de tots els tèxtils de la llar en aquest hivern 2015-16. El marsala és un color que recorda el vi negre i al bordeus. Un color que aporta elegància, distinció i calidesa a l’entorn en què es troba. Un color que combina perfectament amb marrons, grocs, prunes, verds i rosats, ja que es complementa en la gamma cromàtica de manera equilibrada.
També hi ha un corrent en la qual s’intenta recuperar l’ocupació dels materials nobles en la realització de les cortines de la llar. Així, no són pocs els dissenyadors que han integrat acabats realitzats en pell, metalls o han optat per introduir en les seves estampacions motius relacionats amb la natura o els animals. Una opció ecològica que es trasllada també a la preferència per materials nobles com el cotó o la llana, entre d’altres teixits.

Amb aquestes opcions de les tendències d’aquest hivern en cortines les llars es tornen càlids, inspiradors i suposen una injecció d’adrenalina als que habiten en el seu entorn. Així doncs, encara que les tendències són múltiples i variades l’important és que a l’hora de triar escollim en funció al que aquests colors desperten en el nostre ànim, i no ens deixem arrossegar pels designis del mercat.

Tendències d’aquest hivern en cortines: materials i sistemes

Les tendències d’aquest hivern en cortines han apostat per proporcionar aïllament a l’habitatge. Una mesura amb la qual es pretén tendencias invierno cortinaspresentar la necessitat de comptar a la llar amb unes cortines d’hivern i altres d’estiu.

Per aconseguir que la temperatura de l’exterior no penetri a l’interior de l’habitatge, les cortines d’hivern segueixen realitzant-se en materials gruixuts, plastificats i fins i tot amb doble composició (teixit a l’ús i bany plastificat a la cara que queda al costat de les finestres). Això últim és el que ha vingut a denominar-se com a cortina tèrmica decorativa.

També segueixen guanyant terreny els folres tèrmics, peces de tela de posar i treure que s’ajusten a les cortines que tenim en el nostre habitatge, i que aporten aïllament a la part interior de la mateixa. És a dir, una solució senzilla amb la qual podem transformar qualsevol cortina de mig temps (i fins i tot d’estiu) en una cortina d’hivern. Es tracta d’un sistema que adapta les tècniques emprades en les mantes de supervivència, en què prima la conservació de la calor interior. Un mecanisme que pot suposar, segons els seus fabricants, fins a un 46% d’estalvi en la despesa energètica de l’habitatge. Una quantitat major a les cortines tradicionals, que se situa en un 26% d’estalvi energètic sobre els habitatges que només posseeixen vidre com aïllant.

Similar al mecanisme dels folres tèrmics trobem al mercat les cortines opaques tèrmiques, que aïllen en la mateixa proporció encara que amb un sistema fix que combina cortina de múltiples acabats i teixits perquè s’integri en la decoració del nostre habitatge.

No obstant això, la principal novetat d’aquesta temporada és la irrupció dels folres teixit en fils metal·litzats. Aquesta solució, que es pot emprar tant a l’estiu com a l’hivern, basa el seu funcionament en la capacitat reflexiva de la calor que arriba al teixit. Pel que, tant la calor que arriba des de les calefaccions a l’hivern, com el que irradia el Sol durant l’estiu provoquen aquesta comportament sent, en el primer cas, font de concentració de la calor en l’habitatge, mentre que en el segon funciona com un aïllant que retorna la calor cap a l’exterior de la mateixa.

Tots els teixits s’adapten als diferents mecanismes de cortinatge, pel que podem encarregar la seva realització tant si tenim estores com si optem per cortines tradicionals. Pel que, al disposar-nos a comprar unes cortines d’hivern per la nostra llar, només hem de valorar el color o l’acabat, la resta ja ho han pensat per nosaltres.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *