Proposte 2016: una aposta pels colors de la naturalesa

Els qui es dediquen al món tèxtil tenen una cita anual a Itàlia. Concretament en la Fira Proposte, una mostra internacional en la qual els fabricants de teixits de cortines i per a la llar de tota Europa mostren les seves propostes (que és el que significa el nom de la mostra) para tota la temporada.
LOGO PROPOSTE 2016En total 90 expositors (45 italians i 45 de fora de la península itàlica) dels quals 6 fabricants procedien d’Espanya, que durant tres dies es van reunir, van treballar i van intercanviar coneixements a més de tancar acords comercials.
Aquesta edició 2016 de la fira es va desenvolupar sota el títol “Blooming la seva casa”, la qual cosa segons els organitzadors es devia a la reproducció d’elements naturals en els teixits.

Propostes de llar 2016

Durant tres dies d’intens treball, els expositors van compartir les seves creacions. Uns treballs en els quals van prevaler els colors naturals pel que fa a cortinajes i a l’aposta dels fabricants per les textures i els colors brillants pel que fa a la decoració.

Els tons de la terra en brut que s’assimilaven als quals podem trobar en els estrats naturals van ser els grans triumfadors dels cortinajes. Una opció que contrastava amb l’altra aposta dels creadors: els estampats de flors i les seves diferents recreacions.

Sensibilitzats amb el medi ambient, els fabricants de teixits han presentat nous teixitstexturizados, realitzat amb fibres naturals com la chenilla, la llana i el cotó, de major durabilitat. Els seus dibuixos geomètrics i senzills que resulten del trenat, recorden a la tradició, a l’artesanal, al teler de tota la vida; el que suposa una revisió de la pròpia professió.

Els seus colors són discrets i acollidors que ofereixen elegància a la llar en el qual es troben. Una aposta en la qual guanyen els verds, grisos, blaus, vermells i marrons.

3f59d1_d2b11c039de14343b043b11938122b97
A més, va haver-hi participants espanyols que van presentar novetats com els teixits amb estructura, les creacions de fantasia, les mescles de colors i, sobretot, aquelles que tenen un tacte suau, que són les que més aprecia el consumidor final.

Un dels més cridaners va ser el denominat Plexus, un nou disseny en tres dimensions que es pot netejar amb lleixiu sense que això afecti a la integritat del tejiido.

Proposte: una fira amb història

La Fira Proposte va sorgir l’any 1993, quan els fabricants de teixits italians no acabaven d’estar satisfets amb les cites de tèxtils i llar que s’estaven desenvolupant, tant a nivell nacional com a internacional.

En aquesta cita anual, els participants són fabricadors de teixits per a la llar i cortines. És a dir, persones que mostren el producte de les seves recerques, creacions, de les novetats que obtenen gràcies a la innovació tecnològica, etc.

De la mateixa forma, no es tracta d’una fira oberta al públic, si no d’una cita professional en la qual solament es té en compte a majoristes, cadenes de distribució, fabricadores de moblestapizados, editors tèxtils o professions assimilades.

La cita sempre es localitza en el mateix enclavament, en Vila Erba de Cernobbio, en la localitat de Como.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *