18 idees originals per a les teves cortines

Et proposem 18 idees originals per personalitzar les teves cortines

Tenim 18 idees originals per a les teves cortines perquè t’animis a renovar la decoració de la teva casa. Moltes d’elles sorprenen per la seva originalitat, una altra pels materials que s’han emprat en la seva realització. En tots els casos, cap d’elles et deixarà igual.

Propostes per a cortines

Des de Licitades i Martí sempre animem als nostres clients al fet que ens expliquin les cortines que desitgen per a la seva llar o oficina. I és que les cortines, igual que la resta de la confecció de la llar, diu molt de la persona que resideix en aquest lloc.

No obstant això, com som conscients que no sempre estem al tant de les noves propostes, hem fet un llistat amb les 18 idees originals que pots desenvolupar per a les teves cortines.

1.Cortines realitzades amb macramé. Aquesta tècnica artesana permet realitzar cortines amb personalitat pròpia. Es tracta d’elements que decoren al mateix temps que deixen passar la llum i l’aire als espais intermedis que queden lliures entre els nusos. En general, estan confeccionades amb fils o cordes.

2.Cortines penjades d’una barra d’arbre. En aquest cas es tracta de portar la naturalesa a l’interior de l’habitatge. Prou emprar una branca seca d’un arbre, tractar-la adequadament perquè no sigui un punt en el qual es refugiïn els insectes xilófagos, i que pengem les cintes de la nostra cortina en ella. És una solució ideal per a ambients o decoracions rústiques.

3.Cortines de trapillo. Són cortines el cos de les quals s’ha confeccionat unint tires de trapillo a una barra que suporta aquesta col·lecció de fils. Dóna un aire divertit i juvenil a l’estada.

4.Cortines en lloc de portes. Si tens armaris de paret però no trobes portes que t’agradin; o estàs cansada que les portes del teu armari es desequilibrin, opta per substituir-les i col·loca cortines. Prou una barra i un teixit opac per tenir unes portes còmodes i molt fàcils d’obrir i tancar

5.Estores de jute. Els estores estan de moda, especialment en les terrasses o porxos, als quals aporta privadesa al mateix temps que aporta un ambient desenfadat encantador. Podem trobar-los en diferents acabats i colors.

6.Flores en les cortines. No estem referint-nos a estampats de flors, sinó a flors cosides a la seva base. Omple la part inferior de la cortina de gran nombre de flors, de diferents grandàries i colors, creant amb això un jardí a l’interior de la teva casa de manera permanent. Millor si les flors són de tela.

7.Cortines reciclades. Es tracta de cortines el teixit de les quals sorgeix de la reutilització de diferents trossos d’altres cortines. Sol realitzar-se amb les cortinetes però admet tot tipus de propostes.

8.Cortines de base trenada. Es tracta de fer un joc d’encreuament de teles amb diversos llargs de la mateixa. Escull un color, col·loca ben alta la barra que sustenti aquesta cortina i deixa’t portar per una cortina molt original des de la seva base.

9.Estampats molt cridaners. Al mercat podem trobar cortines amb dibuixos grans, molt cridaners, de colors intensos, que cobraran protagonisme absolut en l’estada en la qual es trobin. Si t’atreveixes, tingues per segur que no deixaran a ningú igual.

10.Estores amb estels. Si realitzem una sèrie de perforacions en una cortina tipus estore que sigui opaca aconseguirem que la llum penetri per aquests espais creant la sensació de mirar al cel en una nit estavellada. Ideal per agafar el son.

11.Teixit únic. En aquest cas es tracta d’emprar un mateix teixit i estampat per a tot el teixit de llar. Coixins, tapizados de sofàs, cortines i fins i tot estovalles poden ser iguals creant un efecte d’equilibri en l’estada.

12.Cortines tenyides a casa. Si esculls una tela de cotó o lli, pots personalitzar les teves cortines emprant per a això tints. Pots crear diferents sensacions arrugant o girant el teixit, ficant el teixit per parts en diferents colors o, simplement, tiñendo una part de la mateixa i deixant que s’una al to basi amb un efecte difuminat. Aconseguiràs peces úniques.

13.Cascades de estores. En aquest cas es tracta d’emprar estores de diferents grandàries que se superposen un amb un altre en algun punt. Es tracta d’una solució molt estilosa i nova especialment útil si has de cobrir un gran finestral. Els estores pots ser de diferents colors o tots iguals.

14.Cortines de tela en lloc de mampares. Creen un efecte elegant, romàntic i molt original. Es renten amb facilitat i assequen de meravella. Prova a fer aquest canvi i veuràs com els teus banys són encara més relaxants.

15.Cortines per aïllar els llits. En llindes o suportades per barres que cobreixin tot el perímetre o, almenys, una part del mateix; les cortines poden servir-te per crear un ambient especial al voltant del teu llit.

16.Cortines com a pluja d’estels. Si vols col·locar cortines sobre el teu llit però no vols que l’envoltin, sinó emprar-les de manera puntual solament; la solució passa per penjar-les en el sostre, sobre el llit, repartir unes lucecitasnadalenques al llarg del teixit, i recollir-les després del cabecero. En encendre-les aconseguiran un efecte trencada sobre el llit del teu dormitori.

17.Cortines per a un lloc de relaxació o meditació. Escull una cantonada de la teva cambra i fita-ho amb cortines. D’aquesta manera tindràs un espai en el qual poder refugiar-te de l’estrès i les pressions quotidianes a la teva pròpia casa.

18.Cortineta blanca. Es tracta de la solució bàsica, que sempre funciona i que combina amb tot tipus de decoració. Millor si no té dibuixos o brocats.

I fins a aquí les nostres propostes d’avui, encara que tenim moltes més. Si encara no et decideixes o necessites ajuda per definir les teves cortines, veuen a Licitades i Martí i t’ajudarem encantats.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *