cortines opaques, quan és convenient?

Quan és convenient utilitzar cortines opaques?

Les cortines opaques són aquelles confeccionades en tons foscos o en teixits molt gruixuts, que amb prou feines deixen passar la llum de l’exterior. La seva ocupació i col·locació està directament relacionat amb les necessitats del propietari de l’habitatge, així com la col·locació de la mateixa. I és que tots dos factors influeixen i molt en l’elecció d’un tipus de cortina.

Cortines opaques, calor i quantitat de llum exterior

Proyecto nuevas cortinas apartamentos turísticos en Barcelona

Proyecto nuevas cortinas apartamentos turísticos en Barcelona

Així, per exemple, si l’orientació del nostre habitatge fa que durant el mig dia rebem una gran quantitat de llum, és probable que necessitem cortines fosques per a aquestes habitacions. Sobretot si som amants de la migdiada a l’estiu o necessitem contrarestar l’entrada de calor durant els mesos d’estiu. I és que les cortines són aliades també per mantenir la casa fresca.
Aquest últim aspecte és especialment rellevant pels qui resideixen en zones molt caloroses o tenen un habitatge al costat de la platja. I és que la superfície del mar actua com a mirall i hi ha hores del dia en la qual dirigeix la llum del sol cap a l’interior de la platja. És a dir, dirigeix els rajos solars cap als habitatges construïts en els limítrofs de la costa. Un fet que dispara la temperatura a l’interior de les construccions de manera alarmant i que pot convertir en un forn qualsevol estada de les mateixes.
Igual ocorre si una de les finestres del teu habitatge es troba per sota o per sobre d’un element d’il·luminació artificial. Quan arribi la nit aquesta entrada de llum constant serà un impediment per agafar el son, per la qual cosa unes cortines opaques ens ajudaran a evitar que aquesta quantitat de llum entri en l’habitatge.
Per aquesta mateixa regla de tres, si en una estada diàfana volem crear dos ambients separats, bastarà la instal·lació d’unes cortines opaques per aconseguir-ho. I tot això sense haver de dur a terme obres d’obra de paleta o fer un gran desemborsament de diners.

Cortines opaques i teixits

Pujadas i marti cortinas Apartaments Turistics04Si confeccionem la nostra cortina opaca en un teixit gruixut és molt probable que aconseguim la foscor total a l’interior de l’habitatge. Això sí, haurem de recórrer a els punts d’il·luminació artificial. I això també escalfa l’ambient al mateix temps que dispara la factura del consum elèctric.
Si, per contra, el teixit en el qual volem realitzar la nostra cortina és molt fi, és molt probable que no aconseguim l’efecte que esperem en una cortina opaca. I és que el color disminueix la seva capacitat per influir en la dispersió de la llum, quan el teixit és molt fi. Així doncs, el convenient és trobar l’equilibri entre el teixit i el color de la nostra cortina opaca.

Cortines opaques i color

Les cortines opaques fan que la llum en xocar amb elles aparegui més diluïda. Aquest comportament es denomina refracció. Doncs bé, el grau en què es difumina la llum en una cortina opaca estarà directament relacionat amb el color i la naturalesa del seu teixit.Projecte Teatre Lliure

En aquest sentit, cal tenir en compte que els colors càlids com el vermell, el groc, el taronja o els seus assimilats, absorbeixen una major quantitat de llum, la qual cosa provoca la creació d’ambients més acollidors. Això sí, són ideals si vols crear ambients de gran vitalitat o excitants. En cas contrari, has de fugir d’ells.
Si escollim cortines opaques de colors blaus, violetes, verdes o blancs aconseguirem crear ambients relaxats, que conviden a la meditació i a abandonar l’estrès. Això es deu al fet que aquests colors reflecteixen la llum en major grau, aconseguint que amb prou feines quedi lluminositat a l’interior de l’habitació.
En cas que et decantis per colors intermedis o tinguis dubtes sobre la millor elecció de les teves cortines, és convenient que sol·licitis el criteri d’un professional. Així, per exemple, t’aconsellaran sobre la relació que hi ha entre color i sensació especial; sobre l’harmonia entre colors i espais; els colors que han d’utilitzar-se a cada habitació atenent a l’edat de la persona que la usa o de la seva activitat professional, etc. Solucions sobre les quals finalment realitzaràs l’elecció que consideris més oportuna per a l’interior del teu habitatge.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *